Altın Adamlar Ahilik Kültürünü Yaşatıyor

25 Eylül 2019 Çarşamba 17:22
Bu haber 587 kez okundu

Ahilik Haftası kapsamında, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi görüyor.

Altın Adamlar Ahilik Kültürünü Yaşatıyor

Ahilik Haftası kapsamında, İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası tarafından düzenlenen etkinlikler yoğun ilgi görüyor. Geçtiğimiz hafta İskenderun fotoğrafıyla duvarı süslenen Büyük Kuyumcular Çarşısı’nın önünde vatandaşlara Ahilik Pilavı ve tatlı dağıtıldı.

Pilav Kazanlarının başına geçen Başkan Fırat, vatandaşlara ahilik pilavı ve tatlı ikramında bulundu. Yoğun katılımın olduğu etkinlikte, öğrenciler ve vatandaşlar başkan Uğur Fırat’la sohbet ederken, Ahilik Bayramı ve yapılan etkinlikle ilgili bilgiler aldılar.

Başkan Uğur Fırat’tan Ahilik Kültürünün manasını öğrenen öğrenciler böyle bir etkinliğin yapılmasından dolayı teşekkürlerini ifade ettiler.

Ahilik Kültürünün, Türk kültürünün özünden gelen bir gelenek olduğunu belirten İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, “Ahilik kültürü, Türk kültürünün özünden gelen bir gelenektir. Ahilik kültürü esnafların kardeşliğini ön planda tutan, geçmişte yaşanmış, günümüzde yaşanan ve gelecekte de yaşatılması gereken gerçek bir yaşam disiplinidir. Her şeyden önce dürüst olacaksın, hoşgörülü olacaksın. Bu yıl da İskenderun’da kutladığımız Ahilik bayramındaki birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum.” diye konuştu. 

Yorum Gönder