Altın Adamlar Esnafın Ahilik Bayramını Kutluyor

19 Eylül 2019 Perşembe 17:44
Bu haber 529 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, ‘Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı münasebetiyle program hazırladıklarını belirtti.

Altın Adamlar Esnafın  Ahilik Bayramını Kutluyor
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, ‘Ahilik Kültür Haftası ve Esnaf Bayramı münasebetiyle program hazırladıklarını belirtti.

Ahilik hakkında bilgiler aktaran Başkan Fırat; “Ahi kelimesinin kaynağı hakkında iki farklı görüş vardır. Bunlardan biri, kelimenin Arapça ‘kardeşim’ demek olan ‘ahi’ kelimesinden; ikincisi ise Dîvânu Lugâti’t-Türk ve Atabetü’l-Hakâyık gibi kaynaklarında geçen ‘eli açık, cömert’ anlamlarına gelmektedir. Ahilik, Türk esnafının hayat anlayışına ve dünya görüşüne uygun olması sebebiyle daha çok esnaf arasında gelişmiş olmakla birlikte esnaf dışından da çeşitli meslek erbabını bünyesinde barındıran Ahi Evran-ı Velî önderliğinde Anadolu’da, Anadolu dışında Balkanlar, Orta Doğu ve Kafkaslar’a kadar yayılan sivil bir yapılanmanın adıdır. Doğru, dürüst, ilkeli çalışan bütün esnaf ve sanatkâr Ahi kardeşlerimin Ahilik Esnaf Bayramını kutluyorum” diyerek İskenderun halkını kutlama etkinliklerine davet etti.

Program;

1-  24.09.2019 Salı günü sabah saat 10.00 esnafa çiçek dağıtımı İskenderun Büyük Çarşı İş Hanından başlayacaktır.

2- 25.09.2019 Çarşamba saat 16.00’da İskenderun Kuyumcular çarşılarının önünde halkımıza tatlı dağıtımı yapılacaktır, Büyük Kuyumcular Çarşısında arka tarafında halkımıza Ahi Pilavı dağıtılacaktır.

3- 26.09.2019 Perşembe saat 10.00’da yılın Ahi'sine kaftan giydirme merasimi Yer: Büyük kuyumcular pasajı

4- 29.09.2019 Pazar saat 09.00’da protokolün katılımıyla bütün esnafımızla birlikte Eski Yörük Çadırında Yeni ismiyle Bayırlı Kahvaltı salonun kahvaltı verilecektir.

Yorum Gönder