‘Altın Adamlar’dan Örnek Birliktelik

03 Ekim 2021 Pazar 12:06
Bu haber 479 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası 34. Ahilik Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında İsa Taş Paradise Kır Bahçesinde örnek bir, birlik ve beraberlik sergiledi. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimi ‘Ahilik’ kültürünü en iyi şekilde yaşatmaya çalışırken, Başkan Uğur Fırat, Ahilik (Esnaf) kültürünü yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

‘Altın Adamlar'dan Örnek Birliktelik

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası 34. Ahilik Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında İsa Taş Paradise Kır Bahçesinde örnek bir, birlik ve beraberlik sergiledi. İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetimi ‘Ahilik’ kültürünü en iyi şekilde yaşatmaya çalışırken, Başkan Uğur Fırat, Ahilik (Esnaf) kültürünü yaşatmak için birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, paylaşmayı esas alan ‘Ahilik’ ilkelerinin kıymetinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla birçok etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. Gecede yoğun bir sevgi seliyle karşılaşan ve her kesimin takdirini kazanan Başkan Fırat, ahi olmanın herkese nasip olmayacağını, ahilik kültüründe bunun dürüst, namuslu, ekmeği yenen, suyu içilen insanlara layık görüldüğünü belirtti.

Gecede ilk olarak 4 yıllık faaliyetlerin anlatıldığı videonun yayınlanmasının ardından duygu dolu anlar yaşayan İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkan Uğur Fırat, Ahiliğe göre iş hayatında başarılı olmanın yolunun dürüstçe güvenmekten, kardeşçe paylaşmaktan, emeğe ve kul hakkına saygı göstermekten geçtiğini belirtti.

Milli birlik ve beraberliğin en büyük değerlerinden ‘Ahilik’ geleneğini dünyaya tanıtmak ve gelecekte de var olmasını sağlamak amacıyla 2021 yılı Cumhurbaşkanlığınca ‘Ahi Evran Yılı’ olarak kabul edildiğini belirten Başkan Uğur Fırat, UNESCO tarafından da anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındığını ifade etti.

Gecede yoğun bir sevgi seliyle karşılaşan ve her kesimin takdirini kazanan Başkan Fırat, "Ahi Evran Veli'nin esnaf ve sanatkârlarımıza miras bıraktığı iş ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılması hem ekonomik gelişmemiz hem de toplumsal huzurun sağlanması açısından büyük önem taşımaktadır” diyerek tüm esnafların ‘Ahilik’ bayramını kutladı ve katılımlarından dolayı tüm protokol üyelerine, basın mensuplarına, davetlilere teşekkür etti.

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, tüm esnafın ‘Ahilik’ bayramı kutladı. Kaymakam Yönden, başkan Uğur Fırat nezdinde Kuyumcular Odası yönetimine birçok etkinlikte ve birlik beraberlikte en önde olduklarını ifade ederek teşekkür etti.

Kaymakam Yönden, “Bizlere hiçbir zaman desteğini eksik etmedi. Bizler her zaman yanındayız Uğur abi. Esnafla, sivil toplumla devlet arasındaki ilişkiyi o kadar güzel çalışmalarla, o kadar güzel işlerle yerine getiriyor ki Uğur abi, biz Uğur bey dersek acaba yanlış mı yaparız diye düşünüyoruz. Bize bunu gönülden hissettiriyor. Onun için ben kendisine çok teşekkür ediyorum. Ama beraberinde o esnaf dostlar, bende bir esnaf çocuğuyum babam dokumacı Ali, bende dokumacı Ali’nin oğlu olarak geldim, dokumacı Ali’nin oğlu olarak gideceğim, bir gün İskenderun Kaymakamlığı da bitecek. Ama bir esnaf çocuğu olmaktan her zaman onur ve gurur duydum. Buradaki esnaf dostlar da bunu hissettirdiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gecede İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve yönetimi tarafından İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’e Ahilik Kaftanı giydirildi. Akabinde İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat tarafından yılın Ahi’si seçilen Şerif Canbolat’a yılın Ahisi olarak, Kemal Uygun’a olgun esnaf olarak, Abdullah Basık’a usta esnafı olarak Ahilik Kaftanı giydirildi.
34. Ahilik Haftası kutlamaları etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede etkinliğe destek veren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Arsuz Emniyet Müdürü Hasan Gün, İskenderun ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yusuf Yıldırım, Hatay İl Ticaret Müdürü Halit İmrek, SP GİK Üyesi Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, İskenderun Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur’a plaket ve çeşitli ödüller verildi.
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat ve eşi Zübeyde Fırat, davetliler ile yakından ilgilenerek örnek bir misafirperverlik gösterdi. Davetliler de Başkan Fırat’a etkinlikten dolayı teşekkür ettiler.

İskenderun Kuyumcular Odası Ahilik Haftası gecesini coşkuyla kutlarken, yönetim kurulu üyeleri hep birlikte pastayı keserken, solist Göksel ve Didem muhteşem sesleriyle tüm konukları coşturdu.



























Yorum Gönder