Amonos Dağlarında Sarıkamış Şehitleri Anıldı

07 Ocak 2019 Pazartesi 12:22
Bu haber 696 kez okundu

Belen Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Sarıkamış Destan’ının 104. Yıl dönümünde İskenderun Gençlik Merkezi’nin organize ettiği “Gençlik şühedanın izinde” adlı sloganıyla Allahuekber Dağları’nda Sarıkamış’da şehit düşen 90 bin vatan evladını yâd etmek için Amanos Dağları’nın zirvesinde şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi.

Amonos Dağlarında Sarıkamış Şehitleri Anıldı

 Belen Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı Sarıkamış Destan’ının 104. Yıl dönümünde İskenderun Gençlik Merkezi’nin organize ettiği  “Gençlik şühedanın izinde” adlı sloganıyla Allahuekber Dağları’nda Sarıkamış’da şehit düşen 90 bin vatan evladını yâd etmek için Amanos Dağları’nın zirvesinde şehitleri anma yürüyüşü düzenlendi.

1km’lik radar mevkiine doğru gerçekleşen yürüyüşe Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, Belen İlçe Emniyet Amiri Mehmet KARCI, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gökhan ÇEVİK, Belen İlçe Müftüsü Mehmet Seri DOĞRU, Belen AK Parti İlçe Teşkilat Başkan V. Fidan Sarcan, Belen Kadın ve Gençlik Kolları, Belen İlçe Okullarının yanı sıra Hatay Güvenlik Korucuları Şehit ve Gazi Aileleri Derneği, Belediye Meclis Üyeleri, Tanrıkurt Diriliş Teşkilatı, Reyhanlılılar Derneği, Amanoslar Çevre Derneği, Payas ve İskenderun Motor Sporları Üyeleri gibi bir çok STK temsilcileri ve üyeleri ile çevre ilçelerden gelen Gençlik Merkezleri, İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencileri, okullarını temsilen öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katılımıyla gerçekleşti.

Belen Atik Yaylası’ndan yürüyüşe başlayan grup, tekbir ile marşlar eşliğinde Amanos Dağları’nın zirvesine ulaştı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve dua okundu. Şiir dinletisi ve Sarıkamış Türkülerinin söylendiği tören duygulu dakikalara ev sahipliği yaptı.

Şehitlerimiz bu vatan için toprağa düşmüş kanının her bir damlası paha biçilemez bir değer taşıyor diyerek günün önemini vurgulayan Adnan Vurucu ; Hatay Sarıkamış; Tarihi şanlı zaferlerle dolu olan asil milletimizin, savaşmadan  – 45 derece dondurucu soğukta, düşmana karşı durmanın ve geri dönmeyi düşünmeyenlerin öteki adıdır. 104 Yıl önce Sarıkamış’ta nesilden nesle anlatılacak ve örnek olacak bu destanı yazan şehitlerimiz, Allah-u Ekber Dağlarına emanet ettiğimiz 90 bin canımızı, bu dünya durdukça yâd edeceğiz. Geçmişine sahip çıkan bu gençlik elbette ki geleceğine de sahip çıkacaktır. İşte bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Sarıkamış’ta ve nice yerlerde şahadet şerbetini içmiş Şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları Şad mekânları cennet olsun.” Şeklinde konuştu.

Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın; “2014 yılından bu yana anılan ve bu yıl 6.sı düzenlendi. Geçmişte yaşanmış tarihi olayların hatırlanması ve gençlerimizin katılımı büyük önem arz ediyor. 5000 yıllık bir tarihe sahip olan aziz milletimiz, tarih boyunca yanlışa karşı doğrunun yanında olmuş ve türlü hadiselere karşı durmuş bir millettir. Zaferden zafere koşan aziz milletimiz, yiğit kimliği ile tarih sahnesinde kendisini göstermiştir. Bu tarihi serüven içerisinde yüreğimizi dağlayan çeşitli hadiseler maalesef ki yaşadık. Bunlardan biride tam 104 yıl önce 90 bin şehit verdiğimiz Allah-u Ekber dağlarında yaşanan Sarıkamış harekâtıdır. Bu anma etkinliği ile vatan müdafaası yolunda Şehit olan aziz Şehitlerimizi saygıyla yâd etmek üzere bir araya geldik. Bu anlamda bu güzel etkinliği düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 Çorba dağıtımı, ağaç dikimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sonlanan anma töreninde yağan karda katılımcılara günün anlam ve önemine istinaden anlamlı dakikaları yaşattı.



 

Yorum Gönder