Anadolu Basını Darbeye Manşetleriyle Dur Dedi!

24 Ekim 2017 Salı 18:56
Bu haber 872 kez okundu

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından Türkiye’de ilk kez olarak hazırlanan, ‘15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi’ konulu o günlerde yerel basın gazetelerin manşetlerinin yer aldığı sergi İskenderun Belediyesi Sanat Galerisinde açıldı.

Anadolu Basını Darbeye Manşetleriyle Dur Dedi!

Türkiye'de bir ilk olan ‘15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi’ konulu sergi İskenderun'da açıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) ile İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından Türkiye’de ilk kez olarak hazırlanan, ‘15 Temmuz Hain Darbe Girişimine Karşı Anadolu Basının Tepkisi’ konulu o günlerde yerel basın gazetelerin manşetlerinin yer aldığı sergi İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı.

Anadolu basınının gazete manşetlerine taşıdığı haberlerin yer aldığı gazetelerin sergisinin açılışına İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, TGF Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir, İGC Başkanı Veysel Cıncık, İskenderun Ticaret Borsası Genel Sekreteri Engin Vayisoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, Türkiye de benzeri olmayan bir sergi açtıklarını belirterek, “15 Temmuz hain darbe girişiminde halkımızın dik duruşu kadar Anadolu basınının dik duruşu da çok önemliydi. Hain darbeciler hiçbir yerden destek alamadılar.” dedi.

Düzenlenen serginin açılışı öncesinde bir konuşma yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Anadolu basınının gazete manşetlerinin yer aldığı serginin vatandaşlar tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ederek vatandaşları sergiye davet etti.

- Başkan Seyfi Dingil: ‘15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız’

‘15 Temmuz ruhunu hep canlı tutacağız, unutmayacağız, unutturmayacağız’ diyen İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, “Türkiye’nin her köşesinden getirilen gazeteler, 15 Temmuz hain darbe girişimine basınımızın nasıl tepki gösterdiğini açıkça gösteriyor. 15 Temmuz gecesi Türk Milleti destansı bir şekilde hain darbe girişimini püskürttü. Hafızalardan silinmeyecek o anlar da fotoğraf karelerine ve gazetelere yansıdı.  15 Temmuz ruhunu, darbeye karşı çıkan milli iradeye sahip çıkan milletimizin bu ruhunu, hep canlı tutmamız gerekiyor. Serginin açılmasında emeği geçenleri kutluyorum. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın.” dedi.

15 Temmuz 2016 tarihinde asker giysili bir takım hainlerin düzenlemeye kalkıştıkları hain darbe girişimine, yurt genelinde halkın canını dişine koyarak karşı çıktığını ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, “O gece hainlere karşı şehitler verdik. Darbeye kalkışanlar birer birer yakalandılar. Az önce, CHP, MHP ve AK Parti ilçe başkanlarını kol kola gelirken gördüm ve mutlu oldum. Tıpkı Yenikapı ruhu gibi hissettim. Vatanın, milletin, Cumhuriyetin sıkıntıya girdiği anlarda nasıl güç birliği yapıldığını gösterdiler. Sergide emeği geçenleri kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri 3 gün açık kalacak olan serginin açılışını gerçekleştirerek sergiyi gezdiler.

Protokol üyeleri daha sonra Başkan Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler.

Yorum Gönder