Anavatana Katılışımızın 80. Yılı Kutlandı

23 Temmuz 2019 Salı 14:50
Bu haber 566 kez okundu

Hatay’ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Anavatana Katılışımızın 80. Yılı Kutlandı
Hatay’ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

23 Temmuz Hatay’ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümü vesilesiyle Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na Hatay Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerini konuldu. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’ın ana vatana katılışının yıl dönümü vesilesi ile gönderdiği mesaj okunmasıyla devam etti. Cumhurbaşkanı mesajında; “Hatay’ın 80 yıl önce anavatanla bütünleşmesi, kaderini Türkiye’nin kaderiyle birleştirmesi, siyasi ve diplomatik alanda ülkemizin saygınlığını ve etkinliğini artıran bir karar olmuştur. Kendi hür iradesiyle Anavatanla kucaklaşmayı tercih eden Hatay, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü güçlendirmiş; barış içinde yaşama, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolü olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin barışçı ve akılcı politikaları sonucu elde ettiği en büyük kazanımlarından biri olan Hatay, farklı dinlerin, farklı kültürlerin iç içe, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşadığı, Anadolu mozaiğinin en önde gelen merkezlerinden biridir. Bu düşüncelerle Hatay’ın anavatana katılmasının yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” dedi.

Düzenlenen programa Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 2. Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Ümit Durmaz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, kurum müdürleri, askeri erkân, Kuvayi Milliye Dernekleri, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, Antakya Şehitliği'nde Şehitler Anıtı’na çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam etti. Saygı atışının ardından Şehitlik Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Rahmi Doğan: "Aziz Şehitlerimiz, Hatay’ın ana vatana katılışının 80. yıl dönümü vesilesiyle huzurunuzdayız. Türk milletinin ayrılmaz bir parçası olan Hatay halkının bağımsızlık tutkusuyla başlayan ve büyük bir inanç, sabır ve kararlılıkla süren mücadelesi; Büyük Önder Atatürk’ün Hatay’ı “şahsi meselemdir” diyerek sahiplenişi ve bizzat yürüttüğü barışçıl ve akılcı politikayla zaferle sonuçlanmıştır. Türkiye’nin tarihinde de siyasi ve diplomatik bir başarı olarak önemli bir yere sahip olan Hatay’ın ana vatana katılması, millet olmayı devlet olmaya yeğleyen vefalı Hataylıların, birlik ve beraberlik içerisinde, vatan ve millet sevgisinden aldıkları güç ve inançla giriştikleri mücadele sonucunda gerçekleşmiştir. Aziz Şehitlerimiz, Bizlere vatan toprağı olarak bıraktığınız emanetinizin değerini bilerek onu sizler gibi canımız pahasına koruma ve bizden sonraki nesillere ulaştırma azmi ve gayreti içindeyiz. Hatay’ın ana vatana katılmasını sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Tayfur Sökmen ve arkadaşları olmak üzere; çalışan, mücadele eden herkesi ve siz aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” dedi.

Programın devamında il protokolü Şehitliği gezerek şehit kabirlerine karanfiller bıraktı ve şehit yakınları ile sohbet etti. Milletin birliği, devletin bekası için hayatlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim okunması ve şehitlerimizin ruhuna dualar edilmesinin ardından şehitlikteki program sona erdi.

Yorum Gönder