Arsuz ‘da 10 Kasım Töreni Düzenlendi

12 Kasım 2018 Pazartesi 11:57
Bu haber 767 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’da düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programı katıldı.

Arsuz ‘da 10 Kasım Töreni Düzenlendi

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz’da düzenlenen “10 Kasım Atatürk’ü Anma” programı katıldı.
Arsuz Kent Meydanı’nda, çelenk sunumu ile başlayan programa, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın yanı sıra Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutan vekili Astsb. Kıdemli Başçavuş Tahir Şensoy, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve Yöneticileri, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve ilçe genelinden birçok okul katıldı.

Arsuz halkının da yoğun ilgi gösterdiği program, Arsuz Kent Meydanı’nda çelenk sunumu ile başladı. Saat 09.05’te 2 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı ile devam etti. Ulu Önderi saygı ve minnetle andıklarını belirten Başkan Culha, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderken, bağımsızlığımızdan ve duruşumuzdan ödün vermeden Cumhuriyet ve Demokrasi için var gücümüzle çalışacağımızın bilinmesini isteriz. Türk milletinin yüreğinde ölümsüzleşen Büyük Önder Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80. yılında bir kez daha sevgi, saygı ve minnetle anıyor, önünde saygıyla eğiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 200 öğrenci, bedeni ile “Atatürk’ün İmzası” şeklini yaparak Arsuz’da bir ilki gerçekleştirdi. Okul bahçesinde 200 öğrencinin katılımı ile oluşturulan imza havadan çekimle de görüntülendi. Ardından ilçe protokolü ile Tek Kampüs Okulları’na geçen Başkan Nazım Culha, Nuran Yılmaz Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu program doğrultusunda “Atatürk’ün Hayatı” adlı tiyatro gösterisini izledi. Gösterinin ardından ilçe genelinde çeşitli dallarda gerçekleştirilen, 10 Kasım temalı yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

 

 

 

 

 

Yorum Gönder