Arsuz Eski Köy İçi Cazz Konseri ile Şenlendi

23 Temmuz 2022 Cumartesi 15:48
Bu haber 448 kez okundu

Doğu Akdeniz’in en önemli eğlence ve sayfiye yeri Hatay’ın Arsuz ilçesinde araç trafiğine kapatılan ve yayalaştırılan eski Köy içi caddesinde gerçekleştirilen sokak konseri yoğun ilgi gördü.

Arsuz Eski Köy İçi Cazz Konseri ile Şenlendi

Doğu Akdeniz’in en önemli eğlence ve sayfiye yeri Hatay’ın Arsuz ilçesinde araç trafiğine kapatılan ve yayalaştırılan eski Köy içi caddesinde gerçekleştirilen sokak konseri yoğun ilgi gördü.

Yaz aylarının cazibe merkezi Arsuz yerli ve yabancı turistleri çekebilmek için düzenlediği birçok etkinlik gibi sokak etkinlikleriyle dikkat çekiyor.

Esik adı ile Akdeniz Caddesi yeni adı ‘Eski köy içi’ özellikle yaz mevsiminde araç trafiğine kapatılmasıyla yayalaştırılmış haliyle vatandaşların buluşma noktası haline geldi.

Düzenlenen etkinliğe Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Kaymakam Adayı Ahmet Açıkgöz, Belediye Başkanı Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Üstün, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Kemal Kutlu, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İş İnsanları Dernek Başkanı Mithat Ceritbinmez, İş insanları, Meclis üyeleri ve çok sayıda yerli ve yabancı turist katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, Yaz aylarında ilçenin sadece Hatay’ın değil çevre illerin de sayfiye ve eğlence merkezine dönüştüğünü belirterek yapılan etkinliklerin daha iyi geçmesi, konukların mutlu ayrılmalarını sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

Kaymakam Hacı Hasan Gökpınar da Arsuz’un 462 kilometre kare yüzölçümü olan ve 70 km uzunluğunda bir sahili olan, büyük ilçeler arasına giren bir şehir olduğunu vurgulayarak “Bugün etkinliklerin düzenlendiği Akdeniz caddesinin daha eski adıyla rhosus, Kadev ve köyiçi caddesi olarak anılmaktaydı. Tüm bu yüzölçümünün büyük yoğunluğunun bulunduğu yer de burasıdır. Burada yapılacak yeni düzenlemelerle Arsuz’u daha yaşanır hale getirmek için Belediyemizle birlikte ciddi çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

Müzisyen Ethem Yavuz ile Cazz Dörtlüsü yazın yayalaştırılan caddede verdiği konserle vatandaşlar gönüllerince eğlendi. Ayrıca cadde boyunca gösteriler, palyaçolar ve statlar da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Arsuz Kaymakamı ile protokol üyeleri program sonrasında caddede bulunan stantları tek tek gezerek sohbet etti.




Yorum Gönder