Arsuz-Kale Jandarma Karakolu Açıldı

13 Temmuz 2020 Pazartesi 15:12
Bu haber 1674 kez okundu

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Samandağ - Arsuz Yolu'nun güvenliğini sağlayacak Kale Jandarma Karakolu'nun açılışını yaptılar.

Arsuz-Kale Jandarma Karakolu Açıldı
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Samandağ - Arsuz Yolu'nun güvenliğini sağlayacak Kale Jandarma Karakolu'nun açılışını yaptılar.

Samandağ-Arsuz yolu ile Kale, Işıklı ve Tatarlı mahallelerinin  emniyet ve asayişinden sorumlu olacak Kale Jandarma Karakolunun açılış töreni İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ve Vali Doğan’ın yanı sıra, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Oğuz Bavbek, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Mehmet Güzelmansur, Serkan Topal, Suzan Şahin, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı,  Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Hayzaran, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun, Yusuf İzci, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İlçe Belediye Başkanları, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, kurum müdürleri ve vatandaşlarımız katılımıyla gerçekleştirildi.

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin konuşmasında, “Burada Kale Jandarma Karakolunun açılışı vesilesiyle bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Sayın İçişleri Bakanımızın emir ve talimatları doğrultusunda Kale Jandarma Karakol Komutanlığını Sayın Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın özverisi ve desteği ile sıfırdan yaparak en kısa sürede tamamladık. Bu karakol halkımızın yanında 7/24 emrinde olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hizmeti, vatandaşın ayağına götürülmesi konusundaki emir ve direktifleri doğrultusunda İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun bize vermiş olduğu emir ve talimatlarla ülke genelinde ihtiyaç duyulan her yerde Jandarma Karakol Komutanlıklarımızı, jandarma birliklerimizi ve birimlerimizi halkımıza hizmet vermek adına tesis ediyoruz.  Bu karakolun tesisinde emeği geçen başta Sayın valimiz olmak üzere hizmet veren bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bu karakolun açılması için bize ödenek tahsis eden emir ve talimat vererek bu karakolun açılmasını onaylayan Sayın İçişleri Bakanımıza buradan saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Karakolumuzun ülkemize milletimize, buradaki yöre halkımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan konuşmasında, “ Eğer bu karakolu buraya yapmamış olsaydık, bir şey eksik kalacaktı. Bu eksikliği de İçişleri Bakanlığımızın talimatları ile Jandarma Genel Komutanlığından gönderilen ödenekle çok hızlı bir şekilde telafi ettik. Bu binanın yapımı yaklaşık 2 ay gibi bir sürede tamamlandı.  Bakanlığımız ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da bu karakolda görev yapacak olan arkadaşlarımız görevlendirildi. Burada görev yapacak arkadaşlar, köyümüze ve yolu kullanacak olan vatandaşlarımıza trafik ve asayiş güvenliği açısından hizmet verecek. Yolumuzun ve karakolumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Burada görev yapacak olan arkadaşlarımıza kazasız belasız vazifeler diliyorum.” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı konuşmasında, “Burada daha önce faaliyette olan jandarma karakolumuzun uzun zamandır hizmetine ara verilmişti. Geçtiğimiz 21 Nisan'da yine burada yeni, modern bir karakol binası yapmak üzere karar aldık. Hızlıca inşaatına başlandı, bugün itibarıyla kısa sürede bu çok güzel eser tamamlandı.

Bugünden itibaren Kale Jandarma Karakol Komutanlığı, hem buraya gelmeden önce açılışını yaptığımız şu güzel sahil yolunun hem de toplamda 2 bin 150 vatandaşımızı barındıran Kale, Işıklı ve Tatarlı mahallelerinin emniyet ve asayişinden sorumlu olacaktır. Burada görev yapacak mesai arkadaşlarımıza şunu hatırlatmak isterim; burası sadece deniz kenarında güzel bir beldedeki, güzel manzaralı bir jandarma karakolu değildir. Sakın meseleye bu rahatlıkla bakmayalım. Burası aynı zamanda çok kritik bir bölgenin, çok kritik bir yolun, çok stratejik bir noktanın bulunduğu yerdir. Haritaya bakan da zaten bunu rahatlıkla anlayacaktır. Sizin buradaki göstereceğiniz en ufak bir ihmal, Allah korusun Türkiye'nin herhangi bir yerinde bir can kaybı olarak bize geri döner. Terör örgütünün olsun, göçmen kaçakçılarının olsun, çatışma bölgesine geçmek isteyen kişilerin olsun, oralardan ülkemize sızmak isteyenler olsun, uyuşturucu sevkiyatı yapmak isteyenler olsun bunların hepsinin kullanmak isteyebileceği bir güzergâh. Onun için aman ha dikkat diyorum." dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde Kale Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binasının açılış kurdelesi kesildi.

Ziyaret defterini imzalayan Çataklı, Vali Doğan ve beraberindekilerle gezdiği karakolun bahçesine fidan dikti.







Yorum Gönder