Arsuz-Samandağ Yolu Hayırlı Olsun!

03 Aralık 2019 Salı 13:15
Bu haber 673 kez okundu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Antakya Kurtuluş Caddesi’ni Yayalaştırma Projesi’nin açılış töreninde Samandağ – Arsuz Yolu’nun bugün itibariyle bittiğini müjdeledi.

Arsuz-Samandağ Yolu Hayırlı Olsun!
Hatay Valisi Rahmi Doğan, dünyanın ilk ışıklandırılan caddesi olan Antakya Kurtuluş Caddesi’ni Yayalaştırma Projesi’nin açılış töreninde Samandağ – Arsuz Yolu’nun bugün itibariyle bittiğini müjdeledi.

Sahil yolu projesinin yaklaşık 8 aylık bir zaman diliminde hayata geçmesine öncülük eden Hatay Valisi Rahmi Doğan, dağ ve deniz arasındaki eşsiz manzaralı 26 km’lik yolun yaklaşık 20 gün içerisinde açılışının yapılacağını söyledi.

Arsuz ve Samandağ gibi Hatay’ın İki turistik ilçesi arasındaki yolculuğu 2 buçuk saatten 40 dakikaya düşürecek olan yolun tüm çalışmaları üzerinde büyük bir titizlik ve hassasiyetle duran Vali Doğan, açılışı için gün sayılan sahil yolunun hem Samandağ’a, hem de Arsuz’a gelen turistlerin yanı sıra vatandaşlar için de önemli bir lokasyon oluşturacağını, ayrıca iki ilçenin eşsiz güzelliklerinin bu yolla yeniden fark edileceğini ifade etti.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, törende yaptığı konuşmada, Arsuz-Samandağ yolunun bittiğini müjdeledi. Vali Doğan özetle şu ifadelere yer verdi; “Tarih ve turizm anlamında yapmamız gerekenleri yapmaya çalışıyoruz. Hatta her zaman söylüyoruz. İlimiz turizmden istediği payı alamıyor diye. Bunun gayreti içerisindeyiz.

Hemen ifade etmem lazım. Biraz önce sayın vekillerimle de istişare ettim. Çevlik - Arsuz yolu bugün itibariyle bitmiş durumdadır. İnşallah önümüzdeki birkaç gün içerisinde, sayın vekillerimizin bütçe programı olduğu için birkaç gün erteleyeceğiz ama Aralık ayının 20’si 21’i gibi basın mensuplarıyla birlikte, STK’lerle birlikte, Esnaf Odaları, Ticaret Odası’yla birlikte, bu yolu taksilerle geçeceğiz. İnşallah Arsuz’dan da çıkacağız. Bu Hatay’a çok büyük bir değer katacaktır. Çok kısa bir süre içerisinde bu yolun yapılmış olması, tamamlanmış olması Hatay’a kazandırılmış olması gerçekten önemli. Bunu başardık.

Haftasonları otellerimizdeki doluluk oranlarına baktığımızda, doluluk oranlarının gittikçe arttığını görmekteyiz. Her haftasonu insanlar akın akın Hatay’a geliyorlar. Antakya’yı, Samandağ’ı, Arsuz’u geziyorlar ve diğer ilçelerimizi ziyaret ediyorlar. En az bir gece de buralarda konaklıyorlar. Bunu iki geceye çıkartmanın yollarını aramamız lazım. Bu bizim için önemli. Eğer bize gelen insanları iki gece burada misafir edebilirsek elbette Hatay’a ciddi katkısı olur diye düşünüyorum. Antakya Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu yolun güzelleştirilmesi ve iyileştirilmesi anlamında büyük bir gayret sarfettiler. Sayın vekillerimiz Ankara’da bu projeyi takip ettiler. Projenin finansmanı da sağlanmış durumda. Bugün itibariyle de inşallah, bismillah deyip projeyi başlatıyoruz. Çok kısa süre içerisinde de projeyi belediye başkanımızın tamamlayacağına inancım tamdır. Bütün Hataylılara, hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın diyorum. Herkesi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Yorum Gönder