Arsuz - Samandağ Yolu Yapım Sözleşmesi İmzalandı

08 Mart 2019 Cuma 11:56
Bu haber 787 kez okundu

Hatay Valisi Vali Rahmi Doğan tarafından ‘Güvenlik Yolu’ ağına alınan ve daha önce Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları tarafından proje çalışmaları yürütülen Arsuz – Samadağ Yolu İhale Sözleşmesi nihayet imzalandı.

Arsuz - Samandağ Yolu Yapım Sözleşmesi İmzalandı
Hatay Valisi Vali Rahmi Doğan tarafından ‘Güvenlik Yolu’ ağına alınan ve daha önce Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları tarafından proje çalışmaları yürütülen Arsuz – Samadağ Yolu İhale Sözleşmesi nihayet imzalandı. Hatay Valisi rahmi Doğan’ın girişimleriyle proje kapsamına alınan ve Hatay’ın ‘Turizm Ekonomisi’ne büyük katkılar sağlayacak olan ‘Arsuz – Samandağ Yolu Projesi’ ihale sözleşmesi Hatay Valiliği Abdurrahman Melek Toplantı Salonunda imzalandı.
Samandağ ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayacak olan sahil yolu tamamlandığında, 111 kilometrelik iki ilçe arasındaki mesafe de 46 kilometreye düşecek. Yol yapımını üstlenen firma yetkilileriyle düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Hatay Valisi Rahmi Doğan, ihalenin 67 milyon 989 bin TL’ye mal olacağını söyledi.
Sahil yolunun sadece Samandağ ile Arsuz ilçelerini birleştiren bir karayolu olmadığını, aynı zamanda turizmi canlandırma anlamında yapılacak çalışmaların esasını oluşturacağını belirten Vali Doğan, “Bir an önce bu yolu yapıp, bir an önce turizme kazandırmak istiyoruz. Sözleşmenin hemen ardından yer teslimi yapacağız. Bu çalışma için 210 gün süre verdik, inşallah 29 Ekim’e yetiştirirler. Buraya sadece yol yapmıyoruz, 20 metre genişliğinde, 26 kilometre gidiş, 26 kilometre geliş toplamda 52 kilometre bisiklet yolu da yapıyoruz. Bu yol Türkiye’nin en uzun kulvarı olacak diye biliyorum. Bisiklet yolunu ayırdık, bu anlamda o yolun da ciddi manada bir maliyeti oldu” müjdesini verdi.

Yorum Gönder