Arsuz’da 15 Temmuz Milli Birlik Günü!

17 Temmuz 2017 Pazartesi 17:33
Bu haber 1325 kez okundu

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde tüm yurtta yapılan etkinlikler çerçevesinde ilçemizde de bir haftadır devam eden etkinliklere 15 Temmuz akşamında düzenlenen programla devam edildi.

Arsuz'da 15 Temmuz Milli Birlik Günü!

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan programda ilçe Kaymakamı Musa Sarı ve Belediye Başkanı Nazım Culha tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken günün anlamına binaen yine şiirler, çeşitli video gösterileri, ilahiler ve okunması, Kuran tilaveti ve dua edilmesi etkinliklerine yer verildi. Kent Meydanı'nda düzenlenen programa çok sayıda davetli ve Arsuz halkından yoğun katılım olurken nöbet gece geç saatlere kadar devam etti ve Cumhurbaşkanının konuşması alanda canlı olarak izletildi.

Törende konuşma yapan Kaymakam Sarı, 15 Temmuz 2016 gecesi  Fetö Terör Örgütü ve ona istek veren iç ve dış güçlerin yapmaya çalıştığı bu kalkışma halkımızın birlik ve beraberliği, vatan ve bayrak aşkı ve inancı sayesinde ve yine ordu ve emniyet içerisindeki dirayetli ve vatansever mensupların da desteğiyle bastırılmış olup, milletimizin tarihinin böylesi destanlarla dolu olduğunu ve yine 15 Temmuz'da da tüm dünyaya bir ders ve mesaj verildiğini belirtti. Katılanlara ve katkı sunanlara teşekkürlerini ifade eden Kaymakam Sarı, milletimizin tekrar  15 temmuzlar yaşanmaması temennileri belirtti.

16.07.2017 Pazar günü 24:00’a kadar devam eden 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününe İlçemiz Kaymakamı Musa Sarı, Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Belediye Başkanı Nazım Culha, Emniyet Müdürü Halil Karamabacak, Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, ,siyasi ve sivil toplum kuruluşları başkanları, muhtarlar, şehit yakınları, gazilerimiz ve çok sayıda halk katıldı.

Yorum Gönder