Arsuz’da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

17 Temmuz 2018 Salı 17:07
Bu haber 786 kez okundu

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Arsuz'da 15 Temmuz Şehitleri Anıldı

15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de çeşitli etkinliklerle anıldı.

Hafta boyunca camilerde mevlidi şerif okunması, Gençlik Kampındaki öğrencilere şehitlik ziyareti yaptırılması, şehit aileleri ve gazilerimiz ile birlikte şehitlik ziyareti ve yemek organizasyonu gibi etkinliklerle devam eden programlar 15 Temmuz akşamı saat 20:00’da başlayan demokrasi nöbeti 00:30’da son buldu.

15 Temmuz Pazar günü saat 11:00’da şehit aileleri ve gazilerle birlikte yapılan şehitlik ziyaretinin ardından hep birlikte şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek düzenlendi.

Öğle namazı sonrası şehitlerimiz için mevlidi şerif okunurken akşam 20:00 da ilçemiz kent meydanında yoğun bir katılımla demokrasi nöbeti programı gerçekleştirildi.

Programa Kaymakam Musa Sarı, Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Belediye Başkanı Nazım Culha, 26. Dönem Milletvekili Fevzi Şanverdi, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensupları, şehit yakınları, gaziler ile vatandaşlar yoğun katılım gerçekleştirdi. Programda şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kur’an-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, video sunumları, ilahilerin okunması ve mehteran gösterimi yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Kaymakam Sarı, bu destanı yazan Ömer  Halisdemir, Ziya İlhan Dağdaş,  Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen Hataylı şehidimiz Gülşah Güler’i  ve onlarla birlikte şehit olan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizin unutulmayacağı ve unutturulmayacağını ifade ederek, şehitlerimize  Allah’tan rahmet, gazilerimize minnet ve şifa dilediğini belirtti. 


Yorum Gönder