Arsuz’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

04 Aralık 2018 Salı 15:34
Bu haber 848 kez okundu

3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle Engelsiz Arsuz Derneği öncülüğünde özel okulların da destek verdiği bir kutlama programı düzenlendi.

Arsuz'da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya engelliler günü münasebetiyle Engelsiz Arsuz Derneği öncülüğünde özel okulların da destek verdiği bir kutlama programı düzenlendi.

Belediye Nikah Sarayında düzenlenen programa Kaymakam Musa SARI, Belediye Başkan Vekili Sami KESKİN, Emniyet Müdürü Halil KARABACAK, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Engelsiz Arsuz Derneği Başkanı Serhat GÖKPINAR  engelli aileleri ve misafirler katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı rakamlara göre 7 milyarın üzerindeki dünya nüfusunun 1 milyardan fazlasının engelli insanlardan oluştuğunu, bunun da 100 milyonun üzerindeki kısmının çocuk engellilerden oluştuğunu, dolayısıyla hepimize düşen çok görevin olduğunu konuşmasında vurgulayan Kaymakam Musa SARI; Özel eğitim devlet okullarının yanı sıra özel okulların da bulunduğu ilçe de okula gidemeyen ya da gitmeyen engelli kardeşlerimiz için mahallelerinde kaynaştırma sınıfları açıldığını ya da hiç gidemeyenler için de evde eğitim hizmeti verildiğini  ifade ederek engelli kardeşlerimizin hizmetine en iyisini hak ettiğine bunun yanı sıra zeki engellerin de kaldırılması adına çalışmaların hemen hemen tamamlandığını ifade etti.

 Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam SARI, daha sonra Gökmeydan mahallesinde bulunan engelli ailesine misafir oldu.

Yorum Gönder