Arsuz’da Akıllı Şehirler Zirvesi

22 Şubat 2020 Cumartesi 10:58
Bu haber 1081 kez okundu

Arsuz Belediyesi koordinesinde Kaymakamlık ve çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenen Akıllı Şehirler zirvesi yoğun ilgi gördü.

Arsuz'da Akıllı Şehirler Zirvesi
Arsuz Belediyesi koordinesinde Kaymakamlık ve çeşitli kurumların desteğiyle düzenlenen Akıllı Şehirler zirvesi yoğun ilgi gördü.

Arsuz Hükümet Konağı Rhossus Amfi Salonu’nda üç oturum şeklinde gerçekleşen çalıştaya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İskenderun Başsavcısı Ahmet Çelikkol, DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, kurum amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları başkanları, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar ile   çok sayıda davetli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, akıllı şehirler zirvesini önemsediğini belirterek, “Akıllı şehir denince, akla kıt kaynaklarla maksimum fayda sağlamak geliyor. Akıllı şehir demek; akıllı çevre, akıllı bina, akıllı altyapı, akıllı insan, akıllı sağlık, akıllı ulaşım hatta akıllı yönetimi kapsıyor. Şunu görüyoruz ki; küreselleşen dünyada bu kaçınılmaz bir şey. Kentsel verilerin, bilişim sistemlerle entegrasyonunun güzel örneklerini büyük şehirler ve iddialı kentlerin yanı sıra, ilimizde ve ülkemizde de görüyoruz.  Bu panelin netice itibariyle Arsuz için de akıllı şehirleşme yönünde yenilikler getirmesini temenni ediyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Arsuz Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi’nin kardeş şehir olma kararı aldığı müjdesi de verilen çalıştay da daha sonra, Mehmet Süha Uçar Akıllı ve Yaşanabilir Şehirlerde Etkili Kamusal İnsan Kaynakları ve Dış Kaynakların Önemi, Şerif Barış Hatay’da olası bir depremin etkileri, Hukuk Müşaviri Av. Esenyel Barak Bal Akıllı şehirler İstanbul Bilişim ve Akıllı Kentler Teknolojileri Anonim Şirketi Çözümleri, Mustafa Uçak Elektronik ücret toplama , araç ,takip, kartlı geçiş ve kişi sayma sistemleri, Can Yüce Güvenli Parklar , Akıllı Şehirler ve lot, Enes Urhan Deneyim odaklı akıllı şehirler, Fatih Akbulut Yenilenebilir enerji kaynakları kullanılarak dış alan aydınlatma, Zeynep Şenkaya Yerli ve Milli yapay zeka yazılımlarının belediyelerde nasıl kullanılabileceği, Barış Bayaoğlu Nakit para kullanmayan akıllı dijital şehir ve Özcan Kars da Akıllı şehirler aydınlatma sistemleri hakkında sunum yaptı.

Yorum Gönder