Arsuz’da Cumhuriyet Coşkusu

30 Ekim 2018 Salı 22:09
Bu haber 699 kez okundu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Kuruluş yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Arsuz’da da 1923 ruhu ile büyük bir coşku, gurur ve ilk günkü heyecanla kutlandı.

Arsuz'da Cumhuriyet Coşkusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 95. Kuruluş yıl dönümü yurt genelinde olduğu gibi Arsuz’da da 1923 ruhu ile büyük bir coşku, gurur ve ilk günkü heyecanla kutlandı.  Arsuz’da Cumhuriyet kuruluşunun  95.Yılı kutlama törenleri, Cumartesi günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başladı.


Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Belediye Başkanı Nazım Culha  Kaymakamlık Makamında tebriklerin kabulü ve Anıt Alanında düzenlenen kutlama programı ile devam etti.



Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programa katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlayan 
Kaymakam Sarı konuşmasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet, gazileri de minnet ve şükranla anıyor, Milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.



Program, şiirlerin okunması, halkoyunları  gösterisi, Naci Uyar Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırlamış olduğu  “Yurdumun En Büyük Bayramı Bugün” adlı oratoryo gösterisi,  Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde ilçe genelindeki okullarda gerçekleştirilen “Cumhuriyet” konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdiminin ardından bando takımı eşliğinde yapılan resmi geçid töreni ile sona erdi.




Kutlama programına; İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Garnizon Komutanı Cengiz Çoban, Belediye Başkanı  Nazım Culha, Askeri Erkan, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının İlçe Müdürleri, Siyasi Parti Teşkilatlarının ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gaziler öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorum Gönder