Arsuz’da ‘Engelliler Günü’ Unutulmadı

04 Aralık 2021 Cumartesi 12:38
Bu haber 391 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, ilçede gerçekleştirilen programlara katıldı.

Arsuz'da ‘Engelliler Günü' Unutulmadı

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle, ilçede gerçekleştirilen programlara katıldı.

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Gökmeydan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, çocuklarla birlikte vakit geçirerek onların mutluluğuna ortak oldu. Günün anlam ve önemine binaen Arsuz Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte, Meclis Üyesi Yusuf Yüksel’i iş yerinde ziyaret ederek ona çiçek takdim etti. Ardından, Engelsiz Arsuz Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu’nun birlikte hazırlamış oldukları programa katılarak, Konferans Salonu’nun açılışın Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ile birlikte gerçekleştirdi.

Bir doktor gözüyle bakıldığında engellerin farklı sebepleri olduğunu belirten Başkan Asaf Güven, “Engeller doğuştan olabilir, kalıtsal, yani aileden geçmiş olabilir ya da sonradan kaza sonucunda oluşmuş olabilir. Aslında her birimiz bir engelli adayıyız. Aslında buradan yola çıkarak engellilere nasıl davranılması gerektiğini, onların haklarını nasıl korumamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Onları anlamak için engelli olmaya gerek yok. Ulusal ve yerel alanda değişik uygulamalarla, eğitimlerle, etkinliklerle onların yanında olmalıyız. Ama onlarla birlikte olan insanların eğitimini çok önemli görüyorum. Güzel etkinliklere ev sahipliği yapacak bu Konferans Salonu’nun yapımı elbette kolay olmadı.  Arsuz Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz ve Arsuz Belediyemizin katkılarıyla bu salonun düzenlenmesini sağladık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hepimize hayırlı olmasını diliyorum,” ifadelerini kullandı.

Ardından, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gül, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Barkın Eryılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla, Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulunda yapımı tamamlanan ‘Konferans Salonu’nun açılışı gerçekleştirildi.



Yorum Gönder