Arsuz’da, Gelecek İçin Umut Yeşertecek!

28 Ekim 2018 Pazar 15:54
Bu haber 558 kez okundu

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Arsuz’da temsilcisini belirledi. TEMA’nın “Bu Topraklarda Umut Yeşertiyoruz” sloganı kapsamında erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması amacına hizmet edecek olan, aynı zamanda da Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörlüğü görevini üstlenen TEMA Arsuz İlçe Sorumlusu Kübra Yıldız, yeşil ve mavinin bütünleştiği ilçede sürdürülebilir yaşamı korumak için zaman kaybetmeden çalışmalarına başladı.

Arsuz'da, Gelecek İçin Umut Yeşertecek!

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı(TEMA) Arsuz’da temsilcisini belirledi. TEMA’nın  “Bu Topraklarda Umut Yeşertiyoruz” sloganı kapsamında erozyon ile mücadele, ağaçlandırma ve doğal varlıkların korunması amacına hizmet edecek olan, aynı zamanda da Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi Koordinatörlüğü görevini üstlenen TEMA Arsuz İlçe Sorumlusu Kübra Yıldız, yeşil ve mavinin bütünleştiği ilçede sürdürülebilir yaşamı korumak için zaman kaybetmeden çalışmalarına başladı.

‘TEMA Gönüllüsü Olmaya Ne Dersiniz?’

Başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkları korumak için çalışan TEMA Vakfı’nı temsil etmenin büyük bir sorumluluk olduğunu belirterek, projeleri ve hedeflerinden bahseden Kübra Yıldız, “Bugün ülke genelinde var olan 720 bini aşkın gönüllüsü, TEMA Vakfı’nın her zaman en büyük gücü olmuştur. Arsuz’un doğal varlıklarını ve sürdürülebilir yaşamı korumak üzere gönüllü ekibimle birlikte var gücümüzle çalışacağız. Minik TEMA, Yavru TEMA, Ortaokul TEMA, Lise TEMA ve Genç TEMA gruplarını oluşturarak ilçemizdeki gönüllü sayımızı artırıp, ilçemize doğa ve çevre konusunda en üst düzeyde katkı sağlayacağız. Bunun için de her zaman daha çok gönüllüye ihtiyacımız var. Herkesi TEMA gönüllüsü olmaya ve destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

‘Yaşanabilir Bir Gelecek İçin Varız’

TEMA Vakfı Arsuz İlçe Sorumluluğu ekibi olarak toprağı bereketli, havası temiz, dereleri çağlayan; yaşanabilir bir gelecek için çalışmalar gerçekleştireceklerini ifade eden Kübra Yıldız, “Bu kapsamda doğal varlıkların korunması için kamuoyunu bilinçlendirme çalışmaları yürütecek olup, verimli tarım topraklarının, su varlıklarının, mera ve orman alanlarının korunması için çalışacağız. Ekolojik okuryazar bireylerin yetişmesi için okullar ve gönüllü öğretmenlerle iş birliği gerçekleştirerek TEMA Vakfı’nın ücretsiz doğa eğitimlerini toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. TEMA Vakfı Arsuz İlçe Sorumlusu olarak ekimizle birlikte kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirmede en önemli desteği ilçede görev yapan basın mensuplarından alacağımıza inanıyor, desteklerinden dolayı kendilerine şimdiden teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Gönder