Arsuz’da ‘Genç Çok İş Yok Projesi’ Toplantısı

04 Aralık 2018 Salı 10:26
Bu haber 761 kez okundu

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Arsuz Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren “Genç Çok İş Yok “ projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

Arsuz'da ‘Genç Çok İş Yok Projesi' Toplantısı
Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) çerçevesinde finanse edilen ve Arsuz Kaymakamlığına bağlı olarak faaliyet gösteren “Genç Çok İş Yok “ projesinin kapanış toplantısı düzenlendi. Arsuz Öğretmen Evi’nde düzenlenen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı,  Siyasi ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Kurum Müdürleri, Şube Müdürleri, Arsuz Belediyesi Kültür Müdürü Hüseyin Yangın, Proje Koordinatörleri Kübra Yıldız ve Nilgün Savaş, Eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı yapılan konuşmalarla devam etti. Proje Koordinatörlerinden Nilgün Savaş; Proje kapsamında 12 ay boyunca yapılan çalışmalardan slaytlar eşliğinde, proje kapsamında verilen Aşçılık, Hijyenik Gıda Ürünleri, Turizm Rehberliği kursları ve süreç içersinde yapılan etkinliklerden bahsetti. Aynı zamanda proje kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler, kursiyerlere verilen girişimcilik ve iletişim gibi konularda bilgilendirme seminerinden bilgiler sundu.

Proje koordinatörlerinden Kübra Yıldız; ‘Genç Çok İş yok projesi kapsamında sadece beceri kazandırma alanında değil aynı zamanda kursiyerlerin özgüven, iletişim, sosyal uyum ve girişimcilik becerileri gibi niteliklerini de arttırmış olduklarından bahsetti. 12 aylık süre boyunca kursiyerlere sadece eğitim vermekle kalmadık, yeri geldi psikolojik destek verdik, yeri geldi arkadaşlık ettik, yeri geldi aile olduk dedi.

Girişimcilik kursuna katılarak aldığı belge ile kendisine iş yeri açan Yeşim Madensever, yapılan SODES projesi ile de Hijyenik Gıda Ürünleri alanında da mesleki beceri kazanmış, İşletmesinin daha verimli hale gelmesi için eksiklerini tamamlamış olduğunu ifade etti. Katıldığı bu proje ile boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiklerini, kurslar sayesinde çok şeyler öğrendiklerini, kitap okuma alışkanlığı kazandıklarını, proje sayesinde güzel bir gezi yaptıklarını, çok güzel dostlukların oluştuğunu ifade ederek; Kaymakam Musa Sarı’ya, proje koordinatörlerine, eğitimcilere ve emeği geçenlere, kursiyerler adına teşekkür etti.

Arsuz Kaymakamı Musa SARI ise; “ Arsuz’da göreve başladığım ilk günden beri aynı heyecan ve istekle İlçemize farklı alanlarda hizmet vermeye çalışıyorum. 2018 yılında Proje Koordinasyon Ofisimizce hazırlanan SODES, DOĞAKA ve ERASMUS projeleri başarılı olmuş ve en etkili şekilde yürütülmektedir. Bu projeler karşılığında İlçemize ciddi değerde hibe kazandırılmış ve hem ilçemizin altyapısını zenginleştirmek hem de halkımızın refah seviyesini yükseltmek için kullanılmıştır. Bunun önemli bir ayağı SODES projesi, bir diğer önemli ayağı ise yakın zamanda başlangıcını yapacağımız, DOĞAKA’da kabul edilen “Rhossus Antik Kent Merkezi ”adlı projemiz olacaktır.  Bu projenin gerçekleşmesi ile Arsuz yepyeni bir çehre kazanacaktır. Bunlara ek olarak; Proje Ofisimizce hazırlanıp AB Başkanlığına sunulan ve kabul edilen Erasmus+ “Teknoloji Işığında Avrupa’ya Adım Adım“ isimli proje ile bu sene içerisinde Arsuz için bir ilk gerçekleşmiş olacak ve İlçemizden 18 öğretmenimiz Prag ve Londra’da düzenlenen eğitim kursuna katılma şansı elde edecekler. Bugün burada toplanma amacımız doğrultusunda emeği geçen Proje Koordinatörlerimize, idari destek personelimize, değerli öğretmenlerimize, Halk Eğitim ve Milli Eğitim teşkilatlarımıza ve siz kursiyerlerimize yaptığınız katkılar dolayısıyla teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Gönder