Arsuz'da ORKÖY’den Köylüye Destek!

25 Ağustos 2017 Cuma 11:17
Bu haber 973 kez okundu

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce ORKÖY Projesi kapsamında Hatay’ın Arsuz ilçesinde 12 mahalleye, toplam 86 hane de yaklaşık 1 milyon 634 bin TL maliyetli büyükbaş hayvanın dağıtımı için sertifika töreni düzenlendi.

Arsuz'da ORKÖY'den Köylüye Destek!

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğünce ORKÖY Projesi kapsamında Hatay’ın Arsuz ilçesinde 12 mahalleye, toplam 86 hane de yaklaşık 1 milyon 634 bin TL maliyetli büyükbaş hayvanın dağıtımı için sertifika töreni düzenlendi.

Arsuz’un Kurtbağı Mahallesinde düzenlenen törene AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Belediye Başkan Vekili Sami Keskin, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer Gökmen İnal, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, her aileye yaklaşık 17 bin TL kredi ve hibe desteğinin verildiği proje kapsamında ilçe halkına ciddi bir ekonomik katkı sağlanacağını söyledi.

Bu desteğin kırsal da, yerinde sağlanmış olacağını ve yine kırsalda göçün önüne geçilmiş olacağını belirterek projenin her yönüyle vatandaşa katkı sunacağını ifade eden Kaymakam Sarı, “Bunun yanı sıra ilçemiz mahallelerinde uygulanan ‘Gelir Getirici Tür Desteklenmesi Projesi’ ile de yaklaşık 350 dekar arazi de, bozuk orman alanlarının zeytin, ceviz, badem, çam fıstığı gibi gelir getirici ürünlerin ekilerek üç yıllık bakımı yapıldıktan sonra geliri, halkımıza ait olmak üzere 49 yıllığına eşit olarak mahalle sakinlerimize paylaştıracağız. Bu sayede hem mahalli ekonomik bir girdi olacak ve hem de bozuk alanlar ağaçlık alanlara dönüşecek. Böylelikle köylümüz ormanı daha iyi koruyacak ve sahip çıkacak.” diyerek proje de emeği geçenlere teşekkür etti.

Milletvekili Orhan Karasayar, Arsuz’un kırsal mahallelerinin buna çok ihtiyacının bulunduğunu, planlama aşamasında Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yapılan görüşmelerde kapasitenin artırılması ve mümkün olduğu kadar talep eden herkese ulaşılması için çalışmalar yapıldığını söyledi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alparslan Altındaş, bu çalışmanın orman teşkilatının, orman köylüsü ile barışık olduğunu ifade etme ve orman köylüsünün yerinde desteklenmesi adına önem arz ettiğini belirterek, talep geldiği sürece her zaman bu tip projelere destek vereceklerini söyledi.

Tören sonunda mahalledeki hak sahiplerine sertifikaları dağıtım töreni gerçekleştirilirken, projede emeği geçenlere ise plaket takdim edildi.



Yorum Gönder