Arsuz’da Zeytin Yetiştiriciliği Paneli

07 Mart 2019 Perşembe 19:43
Bu haber 491 kez okundu

Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü tarafından Arsuz’da düzenlenen ‘Zeytin Yetiştiriciliği Paneli’ yoğun ilgi gördü.

Arsuz'da Zeytin Yetiştiriciliği Paneli
Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü tarafından Arsuz’da düzenlenen ‘Zeytin Yetiştiriciliği Paneli’  yoğun ilgi gördü.

Nikah Salonu’nda düzenlenen panele Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkanı Nazım Culha, İlçe Jandarma Komutan V. Tahir Şensoy Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’nden Prof. Dr. Nihat Demirel, Dr. Öğr. Üyesi İmam Âdem Bozkurt, Hatay Zeytincilik Araştırma Enstitüsü Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Sabahittin Abay, kurum müdürleri, zeytin üreticileri ve vatandaşlar katıldı.
‘Zeytin yetiştiriciliği, ağacının dikimi, budanması, sulanması, zeytin hastalık ve zararlıları, bölgeye uygun zeytin çeşitlerinin’ anlatıldığı güncel bilgiler verilen panelde, konuşmacılar üreticiler tarafından soru yağmuruna tutuldu.
Arsuz Kaymakamı Sarı, panelde çok faydalı bilgiler edindiklerini belirterek, “İlçe ve bölge olarak zeytincilik anlamında Türkiye’de söz sahibiyiz. Kayıtlı yaklaşık 5 bin dekara yakın zeytin bahçemiz bulunmakta. Belki de sofralık zeytinimiz Türkiye’nin, belki dünyanın en kaliteli sofralık zeytini. Özellikle kırma zeytini hepimiz biliyoruz. Zeytinyağları son yıllarda artık sofralarımızın vazgeçilmezi oldu” diyerek, panelin düzenlemesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorum Gönder