Arsuz:toplumsal hizmet peşindeyiz

14 Haziran 2016 Salı 15:35
Bu haber 1149 kez okundu

Bireysel hizmet peşinde değil, toplumsal hizmet peşindeyiz

Arsuz:toplumsal hizmet peşindeyiz

 Katılımcı demokrasi anlayışı doğrultusunda göreve geldiği günden itibaren halkı da yönetim sürecine katan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, tüm teknik kadroları ile birlikte ilçe genelindeki tüm mahallelerde gerçekleştireceği halkı bilgilendirme ve istişare toplantılarının ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Gökmeydan Mahallesi’nde başlayan ve sırasıyla Akçalı, Gözcüler, Hacıahmetli ve Höyük Mahallelerinde devam eden toplantılarda Başkan Culha, 25 aylık çalışmalar ve yapılması planlanan projeler ile mahallelerde yürütülen belediye hizmetlerini anlatmanın yanı sıra halkın ihtiyaç ve sorunlarını dinledi, yardımcıları ve ilgili müdürlere de iletilen sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için talimat verdi.

“Bireysel hizmet peşinde değil, toplumsal hizmet peşindeyiz”

Hizmet odaklı ve insanı yönetimin merkezine koyan bir anlayışla hareket ettiklerini söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Açıklık ve şeffaflık, hesap verebilirlik, gerek ortak akıl, gerekse paylaşım odaklı belediyecilik anlayışından hareketle başkan yardımcılarım ve birim müdürlerim ile birlikte tam kadro sizlerle birlikteyiz. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; bugün startını verdiğimiz halk bilgilendirme toplantılarını ilçemiz genelindeki tüm mahallelerimizde gerçekleştireceğiz. Görüş ve önerilerinizin hizmetlerimize hem yön vermesi, hem de katkı sunması adına var olan mevcut sorunların çözümüne yönelik ortak karar almak ve hatta aldığımız bu kararların takibini yapabilmek, dolayısıyla ‘Kendimizi bir anlatıp, sizi bir dinlemek için’ buradayız. Sizlerin memnuiyeti bizim için esastır. Yerel yönetimler halka rağmen değil, halkla birlikte hizmet etmek için vardır. Sizlerle yapacağımız istişare, önereceğiniz her fikir bizim hizmet anlayışımıza katkı sunacaktır. Bizler, rant odaklı bireysel hizmet peşinde değiliz, toplumsal hizmet peşindeyiz. Hizmete dair soracağınız bütün soruları cevaplamaya hazırız. Bu bağlamda böylesi güzel bir hafta sonu gününde çağrımıza kulak vererek, bizleri ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

16 milyonluk ihale yolda

Arsuz Belediyesi’nin ilçe genelindeki tüm mahallelerde kullanılmak üzere asfalt, köprü, menfez, kaldırım gibi hizmetlerini içeren 16 milyon liralık yeni bir ihale hazırlığı içerisinde olduğunu söyleyen Başkan Culha, halka karşı olan sorumluluğun bilincinde olduklarını ve bu bilinçle hizmet verdiklerini belirterek, ilçe genelinde asfaltlanmayacak yol kalmayacağını söyledi.

İki yıl içerisinde ilçe genelinde 68 kilometre yol asfaltlandığını, 70 bin metrekare parke döşendiğini ve değişik boyutlarda 25 adet menfez inşa edildiğini vurgulayan Başkan Culha, Akçalı Mahallesi’ndeki 98 dönüm arsa üzerinde yapılması hedeflenen yeni belediye hizmet binasının da plan çalışmasının Turizm Bakanlığı’nda onaylandığını ve şu anda kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

İlçe genelindeki 12 metre dahil ve üstü yollar ile mezarlıkların bakım ve onarımı, 5000 metrekare ve üstü parklar, mezbahane, itfaiye, su, kanalizasyon, 1/100 bin, 1/50 bin, 1/25 bin ve 1/5 bin uygulama nazım imar planları yapımının Hatay Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğunu anımsatan Başkan Culha, bu hizmetlerin büyükşehir uhdesinde olmasına rağmen sorunların çözümüne yönelik yetkililerle birlikte sürekli istişare halinde olduklarını ifade etti.

Her mahalleye hizmet!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın konuşmalarının ardından başkan yardımcıları ve birim müdürleri mahalle mahalle yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Mahallelerde yeni açılması ve asfaltlanması planlanan yollar, parke, ilçalama ve temizlik çalışmalarının yanı sıra, Gökmeydan Mahallesin’de İlçe Tarım Müdürlüğü Binası, Gökmeydan Kültür Merkezi, Turizm Danışma Bürosu, Akçalı – Gökmeydan arası spor tesisi, Turizm master planı, Gökmeydan – Akçalı sınır düzeltme planı, Taziye Evi, Sosyal Tesis (Plaj); Akçalı Mahallesi’nde Yeni Belediye Hizmet Binası, Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Spor Tesisi, Taziye Evi, İskenderun Kıyı Bandı Turizm Merkezi Akçalı Kesimi, Akçalı – Gökmeydan sınırı İmar Planı Düzeltilmesi; Gözcüler – Höyük – Hacıahmetli – Çetillik Mahallelerinde yol çalışmaları, Nikah Salonu, Meydan Düzenlemesi, semt pazarı yapımı, Halı saha ve plaj tesisleri, Gözcüler Merkezi Yol ve Kaldırım çalışmaları, Morg ve Gasılhane, Taziye evi Projesi gibi bir çok hizmetin anlatılmasının ardından, halkın talepleri ve önerileri dinlendi.

akçalıgökmeydangözcüler1hacıahmetlihöyükk

Yorum Gönder