Arsuz’un Toprağına Bereket Katan Buluşma

03 Mart 2022 Perşembe 10:43
Bu haber 467 kez okundu

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler ile birlikte Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi’ni ziyaret ederek, ilçedeki çiftçilerle bir araya geldi.

Arsuz'un Toprağına Bereket Katan Buluşma

Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler ile birlikte Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi’ni ziyaret ederek, ilçedeki çiftçilerle bir araya geldi.  Çiftçilere sunulan destekler, sorunlar ve önerilerin de görüşüldüğü çifti dostu buluşmasında Kaymakam Gökpınar, Bölge Müdürü Güler’den Arsuz’da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açılmasının sözünü aldı.

Kaymakam Gökpınar, Tarım Kredi Kooperatifi’nin üretici ve tüketici arasında köprü görevi görmesinin yanında Arsuz’da tarımın gelişmesine de çok önemli katkılar sağladığını belirterek, çiftçilere bereketli hasat ve bol kazançlar temenni etti.

Arsuz’da turizm kadar tarımın da büyük önem taşıdığını ve tarımsal alanlardan da en verimli şekilde yararlanmayı amaçladıklarını anlatan Kaymakam Gökpınar, bu hedeflerinde Tarım Kredi Kooperatifi’nin büyük rol oynadığını belirterek, bereketli topraklarda üretilen ürünlerin en doğal şekilde vatandaşa ulaşması için de ilçede Tarım Kredi Kooperatifi Marketi’nin açılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Kaymakam Gökpınar’ın talebini kırmayan Mersin Bölge Müdürü İsa Güler ise, önümüzdeki haftalarda Arsuz’da Tarım Kredi Kooperatifi Marketi açılması için planlama çalışması başlatacağını ifade etti.

Tarımsal üretimin devamlılığı için çiftçilere verilen desteklere değinen Müdür Güler, “Tarım Kredi Kooperatifleri olarak, üreticilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüzce 14 Şubattan itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30, karma hayvan yemlerinde yüzde 12’ye varan indirimler yapılmış olup, bölgemizde yoğun olarak kullanılan 20.20.0 gübresi 6 bin 100 liradan, üre gübresi 9 bin 200 liradan satılacaktır” derken, kaymakamlık tarafından yürütülecek gübre ve tarımsal ihtiyaçların karşılanması projelerinde de işbirliği yapmaya ve destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Toplantıya, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar ve Tarım Kredi Kooperatifleri Mersin Bölge Müdürü İsa Güler’in yanısıra, Arsuz İlçe Tarım Müdürü Serkan Yılmaz, Arsuz Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Tuba Cengiz, İlçe Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Nal, çiftçiler ve sera üreticileri katıldı.

Yorum Gönder