'Aşure, Bereket, Paylaşma ve Birliğin Simgesidir'

05 Eylül 2020 Cumartesi 15:11
Bu haber 1522 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıttı.

'Aşure, Bereket, Paylaşma ve Birliğin Simgesidir'

İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, Muharrem ayı nedeniyle vatandaşlara aşure dağıttı.

Kaptan Mehmet Paşa Camii önünde, Sağlıklı Yaşam Parkı’nda ve Havuzlu Çarşıda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Başkan Fatih Tosyalı, hem Muharrem ayının hem de birlik, dayanışma ve paylaşma duygularının önemine dikkat çekti.

Kentin 3 farklı bölgesinde yapılan aşure dağıtımının düzenlendiği meydanlarda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşlar sıraya girerek ikramları aldı.

Başkan Tosyalı, “Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Milletimiz, asırlardır sürdürdüğü gelenekle bugün de farklılıkların ortak tada katkı sağlamaları, birlik gibi kültürümüzün özünde hep var olan güzellikleri devam ettirme bilinci ile birbirinden farklı tatları aynı kazanda kaynatıp, aşure aşı yapmaya, birlikte yaşamanın sembolünü tadarken muhabbeti paylaşmaya devam etmektedir” dedi.

‘Sağlığınız için Hepimiz için’ Maskenizi Takın

Aşure dağıtımı sonrasında, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, MHP Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yavuz ile birlikte, İçişleri Bakanlığı’nın ‘Sağlık İçin, Hepimiz İçin’ sloganıyla ülke genelinde başlattığı denetimlere katıldı.

Esnafları gezen Başkan Fatih Tosyalı, “Lütfen sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya özen gösteriniz” dedi.






Yorum Gönder