Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan’dan İGC’ye Ziyaret

11 Mayıs 2023 Perşembe 15:41
Bu haber 261 kez okundu

Hatay’da bir dizi ziyaretler yapan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde depremzedelerle görüşmelerinde yürek dağlayan yaşanmışlıkları dinlediği belirterek, ülkede acilen Afet Bakanlığının kurulması gerektiğine işaret etti.

Ata İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan'dan İGC'ye Ziyaret

Hatay’da bir dizi ziyaretler yapan ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde depremzedelerle görüşmelerinde yürek dağlayan yaşanmışlıkları dinlediği belirterek, ülkede acilen Afet Bakanlığının kurulması gerektiğine işaret etti.

Milletvekilliği yaptığı dönemde Afet Bakanlığının kurulması için teklif verdiğine işaret eden Sinan Oğan, “Bugün yaşadığımız depremde Türkiye için Afet Bakanlığının kurulmasının ne kadar önemli olduğunu gördük” dedi. 

Bölge insanının acılarının halen taze olduğunu kaydeden Oğan, “Burası bir yıkım bölgesi. Bu felaket bölgesinde siyaset yapmayacağım. Felaket bölgesinde İnsanlarımızın acısı halen taze. Buraya taziye için geldim. Elbette ATA İttifakının aday adayı olarak hepinizin oylarına talibiz. Ancak deprem bölgesinde ben şatafatlı seçim bölgesi çalışması yapılmasını da doğru bulmuyorum. İnsanlarımızın acısı halen taze. İnsanlarımız halen enkazlarını kaldırabilmiş değil. İnsanlarımızın kayıpları tam olarak bulunmuş değil.” Dedi.

Samandağ ziyaretinde bir depremzedenin anlattıklarını gazetecilerle paylaşan Sinan Oğan, depremzedelerin evlerinin enkazından eşyasını almak için firmanın depremzededen para istediğini enkaz kaldırma işlemini yapan firma yetkilisinin depremzedenin evinden bir şey alamayacağını enkaz kaldırma işlemine ev eşyalarının da ihaleye dahil olduğunu kendi eşyasını parayla alabileceklerini anlattığını kaydeden Oğan, “Vatandaşın eşyasını yıkım şirketlerine satamazsınız. Yapılan uygulama yanlış. Bu yanlış uygulamayı durdurun. Ve vatandaşın mağduriyeti giderin” dedi.

Yaşanan depremle birlikte evlerini işlerini kaybeden Hataylıların bir kısmının şehir dışına çıktığını Hatay’ın göç dolayısıyla yapısının değişmekte olduğuna dikkat çekti. “Hatay bize Atatürk’ün emaneti, Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak için ne gerekiyorsa yapılmalı” diye konuştu. Sinan Oğan, Hatay’da depremzedeler için ahşap konteynerleri kurduklarını anlattı.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, İGC Başkanı Diyap Atar, Gazeteciler Cemiyeti yönetim ve üyeleri, Sinan Oğan’ı karşıladı. İskenderun’da üç dönem üst üste Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan, ATA İttifakının milletvekili adayları, partililer ve gençler de yer aldı. Gençler, ATA ittifakı Cumhurbaşkanı Adayını Sinan Oğan’ı alkışlar ve sloganlar eşliğinde uğurladı.






Yorum Gönder