Ata'mızı Şükranla Anıyoruz!

09 Kasım 2020 Pazartesi 13:16
Bu haber 458 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,1”0 Kasım Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin Sene-İ Devriyesi 82.Yıldönümü” münasebetiyle özel bir mesaj kaleme aldı.

Ata'mızı Şükranla Anıyoruz!

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden,1”0 Kasım Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin Sene-İ Devriyesi 82.Yıldönümü” münasebetiyle özel bir mesaj kaleme aldı. Kaymakam Yönden söz konusu mesajda şu ifadelere yer vermiştir;

“Cumhuriyetimizin banisi ve Kurtuluş Savaşı eşsiz kahramanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 82’ci yılında şükran, rahmet, minnet ve tazimle anıyoruz.

Milletimizin istiklali ve istikbali için adanan 57 yıllık bir ömrün sona erdiği 10 Kasım’ı matem günü olmaktan ziyade Büyük Önder’in fikirleri, eserleri ve fedakârlıklarını anlama günü olarak idrak ediyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk; Ulusal bağımsızlığımız, birlik ve beraberliğimizin simgesi, ulusumuzun geleceğini aydınlatacak bir ışık kaynağı ve bize tam bağımsız, çağdaş bir devlet ve Cumhuriyeti armağan eden, tarihin akışını değiştirerek çağa damgasını vuran, harikulade başarılarıyla tüm insanlığın saygısını kazanan büyük ve örnek bir devlet adamıdır.

Büyük Önder Atatürk’ü andığımız bu günlerde bize düşen mühim görev; O'nun “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurguladığı gibi, Cumhuriyetimizin bekasını sağlamak ve Büyük Önder Atatürk’ün işaret ettiği mukaddes yolda ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için azim ve gayretle çalışarak, güzide ülkemizi ve necip milletimizi mili şuur ve ruh çerçevesinde birlik, bütünlük ve kardeşlik içerisinde daha güçlü ve daha aydınlık yarınlara taşımak olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, milli irade, demokrasi ve kalkınma mücadelesinde, son yıllarda önemli mesafe kat ederek, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun bir şekilde özgür, müreffeh ve dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü, medeni milletler camiasının saygın bir üyesi haline gelmiştir.

Lakin, coğrafyamızdaki bin yıllık varlığımızın her anında olduğu gibi bugün de, ülkemizin kalkınma ve gelişme trendini hazmedemeyenler tarafından aziz milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizin bütünlüğüne yönelik hain saldırılarla karşı karşıya kaldığımız da üzücü bir gerçektir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık aşkı, ilke ve inkılâpları ile mücadele azmi şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da bizlere ilham kaynağı olacak ve varlığımıza yönelik iç ve dış tehditlerin üstesinden gelmek için yürüttüğümüz ulvi mücadelenin başarıya ulaşmasına vesile olacağı şüphesizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümünde bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyor, mukaddes hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

 

 

 

10 KASIM 82.YIL ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

10 Kasım 82.Yıl Atatürk'ü Anma Programı aşağıdaki şekilde icra edilecektir;

ÇELENK SUNMA TÖRENİ:

Tarih: 10 Kasım 2020 Salı

Saat: 09.05

Yer: Atatürk Anıtı

Program Akışı:

09.00 Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumu.

a) Kaymakamlık Çelengi

b) Garnizon Komutanlığı Çelengi

c) Belediye Başkanlığı Çelengi

Saat: 09.05 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı.

Saat: 09.10 Kapanış.

Yorum Gönder