‘ATATÜRK’ Bu Vatan’ın İmzasıdır!

09 Kasım 2020 Pazartesi 18:22
Bu haber 1175 kez okundu

Her değerli ‘Eser’in altında o eseri yaratan ustanın imzası vardır.

‘ATATÜRK' Bu Vatan'ın İmzasıdır!

Her değerli ‘Eser’in altında o eseri yaratan ustanın imzası vardır. Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Yüce Türk Ulusuna armağan edilmiş eşsiz bir ‘Eser’dir. Bu eseri Türk ulusuna armağan eden usta da asrın lideri, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’tür. Atatürk, dehası, zekâsı ve liderliğiyle dava arkadaşları ve yurtsever kahraman atalarımızla birlikte işgalcilere ve hainlere karşı verdiği ulusal kurtuluş savaşının, onurlu mücadelelerin ardından kazandığı zaferler ve çağdaş devrimleriyle bu esere imzasını altın harflerle atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu vatanın imzası Atatürk’tür. Mustafa Kemal Atatürk imzası Türk Ulusunun onuru ve gururudur. 

Atatürk, savaşarak, süngüyle elde ettiği zaferleri, siyasi, ekonomik, kültürel zaferlerle devrimlerle taçlandıran örnek bir liderdir. Ulusumuzu yeniden ayağa kaldıran, İnsanımızı ‘kula kulluktan yurttaşlığa’ taşıyan ‘Çağdaş, Aydınlık Türkiye Cumhuriyeti’ projesinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk, çok zor koşullarda verilen kurtuluş mücadelesinin ardından, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yine zor şartlarda kuran usta bir liderdir.

Atatürk, ulusun bilinçlendiği oranda hak ve hukukuna sahip çıkacağını biliyordu. Bu nedenle kültür ve eğitime çok önem vermiştir. Zorluk ve yokluklarla kurulan Cumhuriyet ile birlikte Atatürk sayesinde akıl ve bilimin yol göstericiliği, laik-bilimsel eğitim, çağdaşlık ve özgür yurttaşlık bilinci Ülkemiz için önemli kazanımlardır.

Bilgili bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı ve örnek bir lider olan Atatürk, üçüncü dünya ülkelerine bağımsızlığın ve kurtuluşun yolunu da göstermiştir. Bugün bağımsızlık savaşı veren pek çok ülkede Atatürk adı hala bir bayrak gibi dalgalanıyor.

Nüfusunun büyük çoğunluğu köylerde yaşayan ve okumaz-yazmaz olan1923 koşullarında muasır medeniyeti hedeflemek ve Cumhuriyet’in alt yapısını oluşturmak bile büyük bir erdem iken; günümüzde Dünya’nın saygı ve hayranlık duyduğu ‘Atatürk’ün adından ve eserlerinden rahatsız olan hainleri anlamakta güçlük çekiyorum.

Bir kumandan olarak birçok savaşı kazanarak bir ulusu yeniden ayağa kaldıran, bir lider olarak kitleleri etkileyen, bir devlet adamı olarak toplumun sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve hukuki yapısını kökten değiştirmeyi başaran dâhi devlet adamı, 20. yüzyılın lideri, Mustafa Kemal Atatürk’e hayranlık ve saygı duymamak normal mi?

Her şeye rağmen Türkiye’nin renkli ve güçlü mozaiğinde yer alan erdemli, aydın Yurttaşlarımız ve Cumhuriyet Gençliğinin varlığı, bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de Atatürk ve ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz güvencesi olmaya devam edecektir.

O büyük lider ve asil insanın gösterdiği hedeflere varmak ve kutsal emanetini yaşatmak için, durup dinlenmeden izinde yürümeye ve yolunda şükran duygularımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde olanlara inat; Şimdi Atatürk’e ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetine daha sıkı sarılmaya, Şanlı Bayrağımızın gölgesinde sevgi ve saygıyla kenetlenmeye her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var.

Türk Ulusunun kurtarıcı lideri, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, halkının kalbinde yerini alarak ölümsüzleştiği günün 82. Yıldönümünde, Ulusça saygı, şükran, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ruhu Şad olsun…

Semir Yazıcı – 10 Kasım 2020


Yorum Gönder