Atatürk’ün Mirasına Hep Birlikte Sahip Çıkacağız

14 Ekim 2020 Çarşamba 14:17
Bu haber 832 kez okundu

Medeniyetlerin merkezi, Doğanın Cennet köşesi, Doğu Akdeniz’in Kraliçesi, Dünya’nın kıskandığı kardeşlik kenti Hatay; İnsanlığın nasibini almamış, karanlık emellerin kirli maşaları tarafından organize bir şekilde yakıldı.

Atatürk'ün Mirasına Hep Birlikte Sahip Çıkacağız

Medeniyetlerin merkezi, Doğanın Cennet köşesi, Doğu Akdeniz’in Kraliçesi, Dünya’nın kıskandığı kardeşlik kenti Hatay; İnsanlığın nasibini almamış,  karanlık emellerin kirli maşaları tarafından organize bir şekilde yakıldı. Yandı demiyorum, özellikle yakıldığını düşünüyorum. Zira yerleşim bölgelerine de kast eden ve birçok farklı bölgeden eşzamanlı başlatılan sabotajın bilançosu ağır oldu.

Şu ana kadar görünenler terör örgütü hain PKK'yı işaret ediyor. Ülkemizde ve Suriye'de kahraman ordumuz karşısında giderek zayıflayan terör örgütünün strateji değiştirerek doğaya yöneldiğini düşünüyorum. Çocuklara, sivillere, güvenlik kuvvetlerimize saldıran bu hainler, şimdi de yaşadığımız, nefes aldığımız doğaya ve yeşile zarar vererek orman ve yaşam alanlarına yöneldi.

Saatte 70 Km. hızla esen rüzgârın da etkisiyle yaklaşık 33 saat süren yangında ormanlarımızın yanı sıra yerleşim bölgelerimiz de ciddi tehlikeler yaşadı. İskenderun, Belen ve Arsuz ilçelerimizde yakılan 400 Hektarlıkalanda; 7 daire, 11 müstakil ev, 14 işyeri, 8 fabrika, 4 araç, 3 depo, 35 arı kovanı yandı.Ciğerlerimizi yakan yangında 70 vatandaşımız etkilendi, ağaçlar, börtü böcek, çeşitli orman canlıları ve hayvanlar, özetle ne yazık ki doğa sessiz çığlıklar arasında yanarak kül oldu.

Cenneti cehenneme çeviren bu kalleş sabotaja rağmen Atatürk’ün bizlere emaneti olan Hatay, yanarken bile kardeşlik ve dayanışma ruhuyla adeta küllerinden doğarak yangını söndürmeye, yaralarını sarmaya seferber oldu.

Orman Genel Müdürlüğününkahraman itfaiyecileri, Büyükşehir ve ilçe belediyelerin kahraman itfaiyecileri, Türk Kızılayı, sivil toplum kuruluşları, asker, polis, yöneticiler, başkanlar, vekiller, asiller, müdürler, memurlar, işçiler ve her renkten kadirşinas gönüllü Hatay halkı zoru başarmak için el ele verdiler, bir oldular, birlik oldular, daha güçlü oldular ve zoru başardılar.

Hatay, Çok geniş alanda farklı noktalarda yükselen dev alevlere ve şiddetli fırtınaya rağmen kahramanca mücadele vererek bu ağır felaketin altından çok şükür ‘can’ kaybı olmadan hep birlikte kardeşliğini pekiştirerek ayağa kalktı.

Bu coğrafyanın bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. İyi ki Hataylıyım, iyi kiArsuzluyum, iyi ki İskenderunluyum, iyi ki Belenliyim demek için çok sebebim var.Yangında evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşlarımıza tüm ilçelerimizden ‘buyurun evlerimiz sizlere açık, sizleri ağırlamak isteriz’ diyen hemşerilerimiz bir kez dahaHataylı olmanın ne demek olduğunu gözler önüne serdiler.

Medeniyetlerin Merkezi Hatay, Bir haince girişimi daha bertaraf etti. Bir kez daha dosta, düşmana ve Dünya’ya Kardeşliğin, insanlığın, birlik ve beraberliğin dersini verdi. Şimdi yaraların sarılması için daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Yanan alanların yeniden ağaçlandırılması için seferber olma zamanı.

Zor şartlara rağmen canı pahasına mücadele eden fedakâr, kahraman itfaiyeci kardeşlerimiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürler.Yangın sonrası çığ gibi büyüyen ağaçlandırma kampanyaları ile Hatay’a, sahip çıkan,destek veren tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, dernek, kulüp, cemiyet ve vatansever halkımıza teşekkürler.

İnsanlık suçu işleyen maşalara, terörü ve teröristleri destekleyenlere lanet olsun.

Hiç bir güç Hatay’ın kardeşliğini bozamaz.

Geçmiş Olsun Hatay… Teşekkürler Türkiye… Atatürk’ün Mirasına

Hep Birlikte Sahip Çıkacağız…




Yorum Gönder