Başbakan Tatar’dan Başkan Savaş’a Ziyaret

29 Ekim 2019 Salı 17:16
Bu haber 526 kez okundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet , Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.

Başbakan Tatar'dan Başkan Savaş'a Ziyaret
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Başbakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyet , Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı makamında ziyaret etti.
HADO projesinin Hatay ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için oldukça önemli bir proje olduğunun altını çizen Başbakan Tatar, “ Biz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak Türkiye ile her daim kardeşlik, kültürel, ekonomik ve siyasi bağlarımızı güçlendiriyoruz. Ulaşım ve teknoloji ile birlikte daha da yakınlaşmış vaziyetteyiz. Eskiden sadece İstanbul ve Ankara’ya seferler varken şimdi ise Hatay’a bile günde iki üç sefer düzenlenmekte. Öğrencilerin ve iş insanlarının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisine katkısı oldukça fazla. Bizler her türlü ulaşımın, imkânın bağlarımızı ve ekonomik çıkarlarımızı daha da pekiştireceği inancındayız. HADO’nun başarılı olacağına inanıyorum. Uçak seferlerinin daha pahalı olmasından kaynaklı projenin çok yerinde bir uygulama olduğunu düşünüyorum. İnşallah HADO en erken süre içerisinde başlar ve ekonomik bağlarımız güçlenir” dedi.
HADO projesi ile hem uygun hem de konforlu bir yolculuk yapılacağını ifade eden Başkan Savaş, “Sizleri çok önemli çalışmamız olan HADO projesi ile ziyaret etmiştik. Dar bütçeli işçilerimizin ve öğrencilerimizin deniz otobüsü ile gidip gelmelerinin daha uygun olduğunu düşündük. HADO sadece Hataylı vatandaşlarımızı değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan soydaşlarımızı da sevindirecek bir proje. 3 buçuk saat süren deniz otobüsü ile halkımız daha konforlu yolculuk yapabilecekler. Sayın Valimiz ile de kısa bir süre önce bu konu ile alakalı imza attık. HADO’yu bu sene gerçekleştirmek istiyoruz. Ve ilk durağımız Gazimagusa olacak. Daha sonra da Mersin ve Beyrut’a seferler düzenlemeyi planlıyoruz” açıklamalarında bulundu.
EXPO 2021’in Hatay’a önemli bir ivme kazandıracağını vurgulayan Başkan Savaş, EXPO 2021’de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de yer almasını istediğini ve bu durumdan gurur duyacaklarını açıkladı.
Hatay’da olduğundan dolayı duyduğu memnuniyeti belirten Başbakan Tatar, nazik kabulü ve gösterdiği misafirperverlikten dolayı Başkan Savaş’a teşekkür etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersin Tatar ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan dolayı onur duyduğunu belirtti.

Yorum Gönder