Basın Demokrasinin Vazgeçilmez Bir Unsurudur!

23 Temmuz 2016 Cumartesi 14:09
Bu haber 1203 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümünde kutlama mesajı yayımladı.

Basın Demokrasinin Vazgeçilmez Bir Unsurudur!
Başkan Seyfi Dingil, yayımladığı mesajda; “Çağdaş dünyanın en temel insan haklarından olan, haber alma, yayma ve ifade özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın;  kamu adına hareket ederek doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Basın meslek ilkelerine uygun, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı, toplumda basına güveni artırmasının yanında, kamuoyunun yanlış  bilgilendirilerek yönlendirilmesinin  önüne geçecektir. Toplumsal değerlere saygılı, sorumluluk bilinci içinde, tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basın, demokratik toplum düzeninin korunmasının en büyük güvencesidir.

Bu düşüncelerle, ‘24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümünü kutluyor, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren basın emekçilerini saygıyla anıyor, gece-gündüz demeden, günün her saatinde, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarına selam ve sevgilerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder