‘Basın, Demokratik Kültürün En Büyük Güvencesidir’

24 Temmuz 2019 Çarşamba 18:13
Bu haber 510 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘Basın, Demokratik Kültürün En Büyük Güvencesidir'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Yayımladığı mesajda Başkan Savaş, “24 Temmuz 1908 tarihi, basından sansürün kaldırıldığı tarihtir.  Basın, toplumun geniş kesimlerini etkileyen ve yönlendiren önemli bir kamusal güçtür. Toplumsal değerlere önem veren, kişisel hak ve özgürlükleri esas alarak objektif anlayışla hareket eden yerel basının sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ilimizin kalkınmasında büyük rol oynamaktadır. Toplumumuzun değerlerine saygılı bir basın, demokratik kültürün en büyük güvencesidir. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde çok önemli bir görev üstlenen basın kuruluşlarımız ve bu kuruluşlarda görev yapan gazetecilerimize gerek yerel, gerekse ulusal anlamda doğru ve güvenilir bilgiler ışığında kamuoyunun aydınlatılmasını sağlamaktadırlar. Bu önemli görevi yerine getiren basın emekçilerinin daha iyi şartlarda mesleklerini icra etmeleri, ülkemizin her alanda gelişimine büyük katkı sağlayacaktır. 111. yıldönümünde başta ilimizde görev yapan birbirinden değerli basın mensuplarımızın ve tüm basın camiasının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlu olsun" dedi.

 

Yorum Gönder