‘Basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü Kutlarım’

10 Ocak 2022 Pazartesi 13:33
Bu haber 356 kez okundu

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘Basınımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutlarım'

AK Parti Hatay İl Başkanı Adem Yeşildal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Başkan Yeşildal: “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Fedakârca çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen basın mensuplarımız bu yönüyle milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar.  Özellikle 15 Temmuz’da milli irade ve demokrasimize karşı gerçekleştirilen hain darbe teşebbüsüne karşı basın mensuplarımızın, ülkesi ve milleti için ne kadar önemli bir görev icra ettiğine bütün dünya şahitlik etmiştir.” Dedi.

Basınımızın demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirten Yeşildal, Geçmişten bugüne önemli bir gelişme gösteren Türk basınının, sorumluluklarını başarıyla yerine getirdiğini ve bunu memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Başkan Yeşildal mesajına şöyle devam etti: “Ülkenin meseleleri farklı görüşler de ortaya konularak kamuoyu önünde tartışılabilmektedir. Bunlar, şüphesiz demokrasimizin üst seviyelerde olduğunun göstergesidir. Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı, basın ve basın çalışanları için yol gösterici değerlerdir. Türk basınının çalışmalarını, bu değerlere bağlılıkla devam ettireceğine inanıyorum” dedi. 

Türkiye'nin en ileri demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları standartlarına ulaşmasının temel hedefleri olduğunu kaydeden Yeşildal, Türk basınının, bu çabalara her zaman katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi. Yeşildal, Türk basınının gelişmesinde en önemli payın basın çalışanlarına ait olduğuna işaret ederek, mesleklerinin gereğini yerine getirmek için fedakârca görev yaptıklarını belirtti. 

Başkan Yeşildal: “Bu duygularla, ülkemizde ve İlimizdeki gazete, dergi, televizyon ve radyolarda çalışan tüm gazetecilerimiz ile yaygın basın ve haber ajansları temsilcilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, kendilerine ve ailelerine sağlık ve mutluluklar diliyorum." dedi.

Yorum Gönder