Basınla Sansürsüz Buluşma

24 Temmuz 2019 Çarşamba 18:00
Bu haber 594 kez okundu

İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in daveti ve organizasyonu ile Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve ekibinin mükemmel ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 24 Temmuz Basın'da Sansürün Kaldırılışının 111'nci yıldönümü nedeniyle İskenderun’da faaliyette bulunan yazılı, görsel ve işitsel basın mensupları ile kahvaltı ortamında buluştu.

Basınla Sansürsüz Buluşma
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden’in daveti ve organizasyonu ile Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve ekibinin mükemmel ev sahipliğinde gerçekleştirilen, 24 Temmuz Basın'da Sansürün Kaldırılışının 111'nci yıldönümü nedeniyle İskenderun’da faaliyette bulunan yazılı, görsel ve işitsel basın mensupları ile kahvaltı ortamında buluştu.

Birlik ve beraberliğin öneminin vurgulandığı organizasyonda İskenderun için yapılacak projelerin yanı sıra, kentin sorunları ile çözüm noktasında istişarelerde bulunuldu.

İskenderun Belediyesi 2'Nolu Sosyal Tesis de tertip edilen kahvaltı programına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden'in yanı sıra İskenderun Belediye Başkanı M.Fatih Tosyalı, Başkan Yardımcıları Kemal Nadir Ünal, Mehmet Ali Dokuzoğlu ve Doç. Dr. Ayşe Nesin Oğuzhan Akkoca ile İskenderun’un aktif gazetecileri katıldı.

‘İyi ki Varsınız’ diyen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Basınımız, gücümüze güç, etkimize etki katarken, hizmetlerimize de paydaş olmaktadır” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, basın mensuplarının toplumu bilgilendirme adına büyük bir görevi ifade etiğini belirtti.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlardan biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, “Kamu yararını gözeterek vatandaşların yalnızca gerçeği öğrenmesine çalışan ve bu işi yaparken gazetecilik mesleğinin gerektirdiği ilkelere uyan bir habercilik anlayışı, toplumsal bilincin ve demokrasinin gelişmesine de büyük katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile Basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

İskenderun’a en iyi hizmeti verme gayretinde olduklarını vurgulayan Başkan Fatih Tosyalı, “Sayın Kaymakamımızla, diğer kamu kurum ve kuruluşlar ile halka hizmet noktasında sürekli görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ortak çalışmalar faaliyetler yapıyoruz. Çünkü hepimizin amacı bir, oda İskenderun’a en iyi şekilde hizmet etmektir. Sık sık vatandaşlarımızla, basın mensuplarımızla, sivil toplum kuruluşlarımıza görüşüyor, sorunları ortak akıl çerçevesinde çözüyoruz. En büyük sorunlarımızdan biride trafik sorunu, bu sorunu da ilgili kurumlar büyükşehir ilgili odalar ile görüşerek çözeceğiz. Battı-Çıktı ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacak. Bu konu da bazı giriş –çıkış noktaları yapılması planlanıyor. Bu sorunu da Allah’ın izniyle hep birlikte çözeceğiz. İskenderun’da önemli projeleri hayata geçireceğiz. Kısa orta ve uzun vadede yapacağız projeler var. Çünkü yer tahsisleri, kurumlar arası yazışmalar devirler teslimler, projeler yapım işleri bunları hep bir süreç” dedi.

Daha sonra konuşan İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ise tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler ve basın bayramını kutlayarak ilçede devam eden kamu yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Kaymakam Yönden, “Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir. İlçemizde ki, basın-yayın çalışanlarının bu sorumluluk bilinciyle yaptıkları ve yapacakları duyarlı çalışmaların İlçemizin her alanda başarıya ulaşmasında büyük katkı sağlayacağına inancım tamdır” dedi.

Son olarak Kaymakam İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirerek bu anı ölümsüzleştirdiler.

Yorum Gönder