Başkan Culha Bulgaristan’da

31 Mayıs 2016 Salı 09:34
Bu haber 979 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Tarihi Kentler Birliği(TKB) Edirne Semineri’nin ardından düzenlenen Tetkik İnceleme gezisi için Bulgaristan’a geçti.

Başkan Culha Bulgaristan'da

 Başkan Culha, TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı ve TKB Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ile birlikte Türkiye genelinde birliğe üye 160 belediye başkanı ile birlikte Edirne’de düzenlenen “Trakya Kültür Öncelikli Yol Haritası Işığında Rotalara Bağlı Bölgesel İşbirliği” seminerinin ardından, Bulgaristan’ın başkenti Sofya, Filibe, Plovdiv ve Bükreş şehirlerinin mimari ve kültürel yapıları incelendi.

Başkan Nazım Culha TKB’ne üye tüm kentlerin Arsuz gibi tarihi dokularıyla dikkat çektiklerini belirterek, kültürel mirasın korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğine vurgu yaptı. Yıllardır Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliğinde kalması münasebetiyle tam bir Türk şehri izlenimi veren Filibe’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restore ettiği Hüdavendigar Camii, Başkent Sofya’daki İstanbul Caddesi ile adeta memleket rüzgarları estiğini ifade eden Başkan Nazım Culha, Bulgaristan’ın öne çıkan tarihi zenginlikleri arasında yer alan Rusların yaptırdığı katedral, Etnoğrafya Müzesi, Bachkovo Manastırı, Vasil Leviski Meydanı ve Katedrali, Cumhurbaşkanlığı Binası, parlemonto binası ve bir çok tarihi binayı incelerken, belediye başkanları ile birlikte istişarede bulundu.

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, görevine dönünceye kadar yerine belediye meclis üyesi Corc Turan vekalet edecek.
4

Yorum Gönder