Başkan Culha Radyo Mega'ya Konuk Oldu!

02 Aralık 2016 Cuma 10:48
Bu haber 1367 kez okundu

İskenderun'un tek radyosu Mega Radyo’da yayınlanan ‘Panorama’ adlı programa Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Başkan Culha Radyo Mega'ya Konuk Oldu!
Arsuz Belediyesi Emin Ellerde!

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Kentin tek radyosu Mega Radyo’da yayınlanan ‘Panorama’ adlı programa canlı yayın konuğu olarak katıldı.

Belediye Başkanı Culha, Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp yönettiği ‘Semir Yazıcı ile Panorama’ adlı programda 31 aya sığdırılan belediye hizmetleriyle ilgili çalışmalara değindi ve soruları yanıtladı.

Arsuz belediyesinin kısıtlı olanaklar ve kısıtlı bütçenin, zayi olmamasına büyük önem ve özen gösterildiğini belirten Başkan Culha; “Genç Arsuz İlçesinin altyapısını en sağlıklı biçimde oluşturmaya çalışıyoruz. Uzun vadede kentin ihtiyaçlarına cevap verecek temelleri atıyoruz” dedi.

Başkan Nazım Culha, 31 aylık icraatlarını açıklarken, belediyenin hizmetlerini başlıklar altında anlattı. Arsuz’un gerek yeni bir ilçe olması gerekse sınırlarının dağınık ve geniş olmasının birçok sorunu beraberinde taşıdığını, bölgede yıllardır ciddi bir ihmalin olduğunu, belirterek, şunları söyledi:

“Bu ilçenin belli bir yere gelebilmesi için bir dönem yetmez. Ancak, 10 yıl içerisinde bir şehircilik temeli oturtulur ve o temel çerçevesinde gelişmeler kaydedilir. Bunlar kolay işler değil. Arsuz’un gezilecek, dinlenecek, tören yapılacak geniş bir alanı henüz yok bunu oluşturmaya çalışıyoruz. Kendimize ait Hizmet binamız yok. Önce insanımıza hizmet etmek ilkesiyle yola çıktık. Öncelikli gördüğümüz için, bir nikah salonu ihalesi yaptık. Tiyatromuz yok, edebiyat söyleşi yapılacak salonumuz yok. Cep Kültür Merkezi konusunda çalışmalarımız var. 2.5 km. uzunluğunda bir sahil yolu yaptık. Karaağaç’da 2 Sosyal tesis ihalesi yaptık. Türkiye’ye mal olan futbolcularımızın yetiştiği Karaağaç’da futbol sahası bozuk ve takımlar maçlarını deplasmanda oynuyor. Bu işi ihale ettik. Tribün ve idare binasıyla birlikte suni çim saha çalışmalarımız yakında başlayacak. Arsuz’a semt pazarları yapıyoruz. Spor Toto ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ilçemiz gençlerine çim saha, basket ve voleybol sahaları yapıyoruz. Nardüzü’nde kent meydanı yapacağız.

Çok projemiz var ve bunların devam etmesi gerekir. Haziran da hazırlığına başladığımız Eylül de ihalesini yaptığımız ve tüm mahalleleri kapsayan asfalt, parke, köprü ve menfez ihalemiz var. Enerji ve elektrik sorunları konusunda ciddi adımlar gerçekleştirdik. Kentin çöp sorunu ve ulaşım sorunları ile ilgili ciddi çözümler ürettik.

Önemli olan Nazım Culha yönetiminin devamı değil, prensiplerinin ve zihniyetinin devamıdır.”dedi.

Kapı komşumuz Suriye’de yaşanan sıkıntılara değinen Başkan Culha, “Suriye kapı komşumuzda yangın varken siz her zaman tehlikedesiniz demektir. Bir an evvel o yangının sönmesinde bizim de katkıda bulunmamız lazım. Bir sürü akrabamız var. Bir an evvel bu işin çözümlenmesi lazım. Dünyada bir buçuk milyar Müslüman yaşıyor. Yangın yerine dönen Müslüman coğrafyada laik ve demokratik sadece Türkiye’dir. Biz bu sayede rahatız. Bunu Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyete borçluyuz. Buradaki sorunların bitmesi ile ekonomik ve turistik anlamda bölgemize ve diğer sınır illerimize pozitif dönüşler olacağından eminim. Bu görev sorumluluğu yüksek, onurlu bir görevdir. Halkımıza layık olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren, 31 aylık belediye hizmetlerinin özetlendiği program, aynı anda Mega Radyo FM 977.7 frekansından, Mega TV’den, www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com  internet sitelerinden de canlı olarak yayınlandı. 

Yorum Gönder