Başkan Culha, Uluçınar Esnafıyla Bir Araya Geldi

13 Ağustos 2018 Pazartesi 10:10
Bu haber 618 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, mahalle sakinleriyle buluşma turlarına devam ediyor. Bu bağlamda Arsuz Uluçınar Mahallesi esnaflarıyla bir araya gelerek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.

Başkan Culha, Uluçınar Esnafıyla Bir Araya Geldi

Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürlerinin de katıldığı toplantıya, Arsuz esnafı yoğun ilgi gösterdi. Esnafların sıkıntılarını, şikâyet ve taleplerini dinleyen Başkan Culha, aslında bu toplantının çok daha evvel düşünülen bir toplantı olduğunu, ancak gündemin yoğun olması nedeniyle bu zamana sarktığını ifade etti.

Arsuz’un kısa süreli bir ticaret merkezi olduğunu söyleyen Başkan Culha; ‘Hedefimiz turizm sezonunu,  turizm dönemini daha uzun vadeye yaymak.  Bu konuda çabalarımız var ama hepinizin bildiği gibi, ülkemizin içerisinde bulunduğu gerek siyasal, gerekse ekonomik durum ne yazık ki çok parlak değil.  Yanı başımızda olan orta doğudaki savaşlar, arkasından ekonomik sıkıntılar planlamayı etkiliyor. Yani hükümet bile kendi programını yapmakta zorlanıyor.  Bizler de bu kente ekonomik canlılık sağlamak adına, burada çok sayıda sosyal etkinliğin yapılması için çaba sarf ediyoruz. Cumartesi günü drone şampiyonası yapıldı. Dünyada bizi temsil edecek olan drone şampiyonu, bizim ilçemizde seçildi. Onlarla ilgili buraya gelen misafirler,  kültürel ve ekonomik katkı yapmıştır mutlaka. Ardından ‘Color Life fest’ diye Türkiye’nin en renkli festivali de burada yapıldı. Onun da ciddi katılımını gördük. Tabi kentimizin ekonomisine yansıması olduğunu düşünüyorum. Ağustos ayında bir festival hazırlığı var. Eylülde de yine Arsuzfest 3, 4 gün devam edecek. Biz yerel yönetimler olarak, sayın kaymakamımızla birlikte, iş birliği içerisinde, hatta bazı noktalarda siz değerli esnafımızda ortak işler yapıyoruz. Burada da katkılar alıyoruz. Karınca misali arkadaşlar,  katkının illa bir ton olması gerekmiyor. Bir kilo da katkıdır. Yani bizler bu şehrin ekonomisine, bu şekilde katkı sunmaya çalışıyoruz. Ve inşallah ilerde, Ekonomi düzeldiğinde, yatırımcılarımızın, özellikle turizmle ilgilenen arkadaşlarımızın, ‘ben bu üç ayı değerlendireyim, üç ay ile elde ettiğim gelirle bu işi taşır mıyım?’ mantığından çıkıp, bu 3 ayı 6 aya, 6 ayı 9 aya, gerekirse 12 aya çıkartacak hedefleri olmalı. Biz bu anlamda arkadaşlarımızın yanındayız. Yollarına rehber olmak adına hazırız. Ben hafta sonu yoğunluğunu hafta içine de yaymak gerekir’ şeklinde konuştu. 

Yorum Gönder