Başkan Güven; ‘Bu Halkın Arkasındayız’

12 Ocak 2022 Çarşamba 16:55
Bu haber 381 kez okundu

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hüyük mahallesinde yapılması planlanan ÇED toplantısına, Arsuz halkı ile birlikte karşı çıktı.

Başkan Güven; ‘Bu Halkın Arkasındayız'

Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Hüyük mahallesinde yapılması planlanan ÇED toplantısına, Arsuz halkı ile birlikte karşı çıktı.
Başkan Asaf Güven, Hüyük Mahallesinde yapılaması planlanan ÇED toplantısının yapılmaması ve doğayı, tarımı, turizmi korumak adına her zaman halkın yanında olacaklarını vurguladı. Halkın ve doğanın zararına atılacak her adımın karşısında olacaklarını belirten Başkan Asaf Güven, “  Arsuz doğa harikası bir yer. Bu doğa harikası yeri de bazı güçler bozmak için uğraşıyor. Türkiye’nin her yerinde benzer durumlar çıkıyor. Belediyemize hiçbir bilgi verilmeden, kapalı kapılar arkasında bazı kararla alınıyor. Biz burada neler olacağına dair bilgileri dışarıdan alıyoruz.  Böyle baktığınız da arkasında bir olumsuzluk olacağını zaten düşünüyorsunuz. Doğayı bozmak, hepimize zarar verir. Sadece Hüyük Mahallesine, Arsuz’a, Hatay’a değil tüm Türkiye’ye zarar veriyor. Görüyorsunuz iklim değişiyor. Onun için halk doğasına sahip çıkıyor.  Burada halk maden istemiyoruz dedi. Hiçbir çalışma, hiçbir bilgi de istemiyoruz dedi. Bizi doğamızla baş başa bırakın dedi. Arsuz halkı, özellikle de Hüyük halkı buradaydı. Biz de belediye olarak buna karşıyız. Bu halkın arkasındayız. Arsuz’un doğasının korunması, doğasının güzelliğinin devam etmesi için hep beraber demokratik bir şekilde mücadele edeceğiz. Maden istemiyoruz,” dedi.

Hüyük mahalle sakinleri, doğalarına sahip çıkacaklarını ve Arsuz’un hiçbir yerinde maden ocağı istemediklerini hep bir ağızdan haykırdı.


Yorum Gönder