Başkan Hacıoğlu Reyhanlının Kurtuluşunu Kutladı

08 Temmuz 2019 Pazartesi 13:31
Bu haber 601 kez okundu

Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Reyhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 81. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Hacıoğlu Reyhanlının Kurtuluşunu Kutladı
Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu Reyhanlı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 81. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajında ; “Kahraman Türk Ordusunun 81 yıl önce göstermiş olduğu bağımsızlık mücadelesinin gururunu yaşamaktayız. Hatay ve Reyhanlının 20 yıl boyunca Fransız işgali altında Kalmasının ardından Dörtyol’da ilk kurşunun atılmasının akabinde bütün Hatay’a yayılan bağımsızlık mücadelesine Reyhanlı Halkı Sonuna kadar destek vermiştir. “Kahraman ecdadımızın Dörtyol’da ilk kurşunu sıkarak başlattığı milli mücadele kararlılığı ordumuzun Hatay’a gelişine kadar sürmüştür. Kuvay-i Milliye ruhundan bir an olsun vazgeçmeyen Reyhanlı halkı, kendini Anavatandan ayrı görmemiştir. 8 Temmuz 1938 günü askerlerimizin Albay Şükrü Kanatlı Komutasında Reyhanlıya Girişinin Onur ve Gururunu Yaşamaktayız. Azmin, inancın, fedakârlığın, cesaretin ve vatan toprağına bağlılığın en önemli simgelerinden biri olan bu mücadelede göstermiş oldukları kararlıktan ötürü Atalarımıza ve Reyhanlı Halkına Minnettarız. Her bir köşesinde ayrı bir destanın yazıldığı ülkemizde geleceğe yön veren şanlı ordumuzun izinden devam edeceğiz. Bu topraklarda tarih yazarak bizim geleceğimizi kurtaran ve bayrağımızın dalgalandığı her karış için, vatanın birlik ve bütünlüğü uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Bu duygu ve Düşüncelerle Reyhanlının Düşman işgalinden Kurtuluşunun 81. Yıl dönümünü bir kez daha Kutluyorum” sözlerine yer verdi.

Yorum Gönder