Başkan Öntürk İskenderun’da Muhtarlarla Buluştu

07 Haziran 2024 Cuma 11:25
Bu haber 67 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldiği toplantılarına İskenderun’da devam etti.

Başkan Öntürk İskenderun'da Muhtarlarla Buluştu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldiği toplantılarına İskenderun’da devam etti.

İskenderun Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, muhtarlar, kanaat önderleri ve Büyükşehir daire başkanları katıldı.

Toplantıda Başkan Öntürk, kurumsal yapılarda şeffaflığın önemine değinirken mali, idari, yatırım ve hizmetler gibi tüm kalemlerde hesap verilebilir olmaları gerektiğini ve Hatay’ı bir bütün olarak görüp hizmetlerini adil olarak 15 ilçeye eşit şekilde sürdüreceklerini yineledi.

Başkan Öntürk, muhtarlardan gelen yazılı talepleri alırken “Bizi diğer siyasetçiler gibi görmeyin. Yazdılar, sonra gidip unutacaklar diye düşünmeyin. Sizlere yapacağımız işin tarihini vereceğiz. Tutamayacağımız sözü vermeyiz. Sözünü tutmayanla da kardeşim dahi olsa ters düşerim.” diyerek siyaset tarzlarının adalet ve verdikleri sözleri tutmak anlayışı üzerine kurulu olduğunu belirtti.

Başkan Öntürk, kaynakların sınırsız olmadığını çalışmalarını aciliyet sırasına göre yapacaklarını ifade ederken gerekli gelir gider dengesini yaptıklarını ve Büyükşehir envanterine 126 milyon euro değerinde iş makinesi ekleyeceklerini açıkladı. Alınan iş makinelerinin de ilçelerdeki ihtiyaçlara göre parti ayrımı gözetmeksizin ilçe belediyelerin emrine verileceğini belirterek iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmenin önemine vurgu yaptı.

HBB’nin eski yönetimden 7,5 milyar TL’lik borç devraldığını ve bazı borçların ise faizi olduğunu hatırlatan Başkan Öntürk, HBB’nin genel mali ve borç durumu hakkında bilgiler vererek konuyla ilgili müfettişlerin de görevlendirildiğini, ekonomik zorluklara rağmen bahanelere sığınmayacaklarını ve hizmetlerin aksamaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Yorum Gönder