Başkan Savaş: ‘Aramızda Engel Yok’

04 Aralık 2018 Salı 14:01
Bu haber 692 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Antakya Atatürk Parkında engelli hemşerileri ile bir araya geldi.

Başkan Savaş: ‘Aramızda Engel Yok'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dünya Engelliler Günü münasebetiyle Antakya Atatürk Parkında engelli hemşerileri ile bir araya geldi.

Herkesin bir engelli adayı olduğunu vurgulamak ve onların toplumdaki önemine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, Başkan Savaş’ın yanı sıra HBB Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Ateşer, Türkiye Sakatlar Derneği Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Tekin, Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Neslihan Kanuncu Seçkin, dernek ve vakıf üyeleri ile çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Kısa bir süre önce kurulan Hatay Engelliler Meclisi ile ilgili kısa bir sunum gerçekleştiren Ateşer, “Bizim en büyük sorunumuz erişilebilirlik. Türkiye’deki engelli nüfusu yüzde 12.29. Okuma yazma bilen ve üniversiteye gidebilen engelli sayımız çok düşük. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın duyarlı davranışları ile yapılan çalışmalar neticesinde birçok bina, yollar, kaldırımlar ve otobüsler engelli vatandaşların erişimlerine uygun hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi sayesinde yaklaşık 180’e yakın engelli vatandaş istihdam edildi. Sporcu bir kimliğe de sahip olan Başkan Savaş, engelli vatandaşların spor yapabilmesi için üstün çaba sarf ediyor. HBB sayesinde yüzlerce akülü ve manüel sandalye, görme engelliler için baston, havalı yatak ve gıda yardımı engelli kardeşlerimize ulaştı. Başkan Savaş’ın öncülüğünde hareket eden HBB, sorumluluklarını fazlası ile yerine getirmiş durumda. Katkılarından ve desteklerinden dolayı HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

‘Hayatın Her Alanında Birlikteyiz’

Başkan Savaş, “Kendisini engelsiz hisseden herkesin gününü kutluyorum. Türkiye’deki engelli durumunu düşürmek önce anne ve babalara, sonra sağlık bakanlığı ve doktorlarımıza düşüyor. İnsanların hayatını kolaylaştırmak hem hükümetin hem de yerel yönetimlerin birinci görevleri arasında yer alıyor. Her şey siyasetten ibaret değildir. Mühim olan toplumun ortak sorunlarını birlikte çözmektir. Hepimizin bu ülke ve şehir için yapacağımız çok iş var. Birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Hayatın her alanında birlikte olacağız ve her şeye rağmen üretmeye devam edeceğiz. Spor, kültür, eğitim ve iş dünyasında engelli kardeşlerimizi gördükçe ve onların topluma karışarak hayata tutunduklarını bildikçe mutlu oluyorum. Nice engelsiz yıllar temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların sonunda Hatay Down Sendromlular ve Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seçkin, Başkan Savaş’a desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek çiçek takdim etti. Toplu çekilen anı fotoğrafı ile etkinlik sona erdi.

 

 

Yorum Gönder