Başkan Savaş: Basın Milletin Ortak Sesidir!

25 Temmuz 2016 Pazartesi 19:41
Bu haber 1261 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olarak her yıl 24 Temmuz tarihinde kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş: Basın Milletin Ortak Sesidir!
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş mesajında, kamuoyu vicdanını gerek sözlü gerek yazılı olarak ifade eden basın camiasının önemine dikkat çekerek, “Gazetecilik; sorumluluk gerektiren, ağır yükümlülükleri olan bir meslektir. Bu bağlamda basın mensupları çok önemli bir görev ifa ediyor. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Basın, bir milletin ortak sesidir”. Çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olan basın, kamuoyuna tarafsız, doğru ve hızlı biçimde bilgi ve haber vererek, toplumu aydınlatıp, meslek ilkelerine, saygı çerçevesinde çalışmalarını sürdürmelidir. Çağdaş demokrasilerin olmazsa olmazı ‘İletişim özgürlüğü’ şeffaf yönetim anlayışının da temel yapı taşlarındandır. Bu bakımdan sansürün kaldırılması ve ifade hürriyetinin sağlanması, basın tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir.

 

Bu duygu ve düşüncelerle; 24 Temmuz basın bayramınızı kutlar, basın meslek ilkeleri doğrultusunda ilkeli, tarafsız, sorumlu ve bilinçli gazetecilik anlayışıyla yapılan çalışmaların devamını dileyerek mesleğini etik ilkeler çerçevesinde yapan tüm basın mensuplarına selam ve sevgiler sunarım” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder