Başkan Savaş Çevre Haftası'nı Kutladı

08 Haziran 2020 Pazartesi 17:15
Bu haber 856 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, her yıl 5- 11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan  Savaş   Çevre Haftası'nı Kutladı
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, her yıl 5- 11 Haziran tarihleri arasında kutlanan Çevre Koruma Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Başkan Savaş mesajında, çevre sağlığının yaşamın devamlılığında büyük bir yeri olduğunun altını çizerek, “Tüm dünyanın ortak problemi olan çevre kirliliğinin olumsuz sonuçlarını her gün tecrübe etmekteyiz. Bu nedenle çevre temizliği konusunda her birey üzerine düşeni yapmalıdır. Çevre sağlığı konularında duyarlı olmak doğadaki tüm canlıların geleceğine katkı sağlamanın en önemli koşullarından biridir. Bizler yerel yöneticiler olarak bu hususta ilgili birimlerimizle gereken tüm temizlik önlemlerini almakta ve gelecek nesillerimize sağlıklı bir çevre bırakabilmek için çaba göstermekteyiz. 7 ilçesi deniz kıyısında yer alan kentimizde karada olduğu kadar denizlerde de temizlik çalışmalarımıza her yıl titizlikle devam ediyor ve tonlarca atığı denizlerimizden uzaklaştırıyoruz. Vatandaşlarımızı da çevreye yani geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha sorumluluklarımızı hatırlamamıza vesile olan Çevre Koruma Haftası’nı içtenlikle kutluyorum” ifadelerine yer verdi. 
HBB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolğun, Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr Lütfü Savaş’ın çevre konusundaki hassasiyeti ile eski çöp sahalarının rehabilite edildiği, çöpten elektrik üretildiği, deniz ve sahillerin düzenli şekilde temizlendiği, kaçak moloz dökümüyle mücadele edildiğine dikkat çekerek çevre temizliği konusunda bilinç yaratmak amacıyla her yıl 4-11 Haziran Çevre Haftası’nda farklı ilçelerde etkinlikler düzenlendiğine dikkat çekti. 
Açıklamada, bu yıl salgın nedeniyle etkinlik gerçekleştirilemediği belirtilirken salgının çevre ve doğanın önemini yakıcı şekilde ortaya çıkardığı belirtildi. 
Konu ile ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ahmet Dolğun açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “Bugün 5 Haziran Dünya Çevre Günü. Her yıl çeşitli etkinlikler düzenleyerek; toplumda çevre bilincini, çevre koruma anlayışının aşılanmasını ve doğaya sahip çıkmanın önemini vurgulamak için kutlamalar düzenliyoruz. Ancak bu yıl COVİD-19 salgını nedeniyle herhangi bir etkinlik düzenleyemedik. Aslında Covid-19 salgını bize çevresel değerlerin ve doğanın ne kadar önemli olduğunu net bir şekilde gösterdi. Dünyada salgınların olmadığı toplumların sağlık ve huzur içinde yaşayabileceği bir çevre dileklerimle; tüm Hataylıların 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü ve 4-11 Haziran Çevre Koruma Haftası’nı kutluyorum”

Yorum Gönder