Başkan Savaş Hatay Halkıyla Omuz Omuza!

11 Ağustos 2017 Cuma 15:24
Bu haber 1073 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay’ın aydınlık geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak adına önemli bir adım olan ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ kampanyasını Hatay’ın her köşesinde tanıtmak için vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

Başkan Savaş Hatay Halkıyla Omuz Omuza!

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Hatay’ın aydınlık geleceğini sağlam temeller üzerine kurmak adına önemli bir adım olan ‘Hatay Halkı Hakkını İstiyor’ kampanyasını Hatay’ın her köşesinde tanıtmak için vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor.

HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,Samandağ muhtarları ve Samandağ Belediyesi meclis üyeleri ile Dervişhan Tesisleri’nde bir araya geldi.

Toplantıya, Başkan Savaş’ın yanı sıra Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Samandağ İlçe Başkanı İbrahim Aydoğan, Hatay Muhtarlar Dernek Başkanı Mahmut Gülcü, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

Başkan Savaş Hatay’ın 5’inci teşvik bölgesine alınmasının önemine değinen konuşmasında, “Sizin yıllardır muzdarip olduğunuz dertleri çözmek için bu listeleri getirdik. Belediyelerimizin gücü artıyor ancak gelirimiz azalıyor. Hatay’da işsizlik çevre illerden çok daha fazla. %35’in üzerinde gencimiz işsiz. Son altı buçuk yıldır yaşanan savaş nedeniyle bizim ilimize de kötü durumlar yansıyor. Biz bu durumu göğüslemeye çalışıyoruz. Ancak devletimizin de biz bunları göğüslerken bize destek olmasını istiyoruz. 2011’de ticaret hacmimiz 6 buçuk milyar dolardı ama şimdi 4,2 milyar dolar. Ortadoğu’ya ticaretimiz neredeyse sıfırlandı. Son 1 yılda 7 fabrikamız Osmaniye’ye taşındı. Bu fabrikalarda toplam 5000 kişi çalışıyordu. Çünkü işletmeci için şehrin gelir düzeyi önemli. Osmaniye, Kahramanmaraş ve Kilis’e fabrikalar kuruluyor. Neden Hatay’a fabrika kurulmuyor. Çünkü biz 4’üncü teşvik bölgesindeyiz. 2011’e kadar Türkiye’de 4 bölge vardı. İnsanlar buna göre vergi veriyorlardı. Biz 3’üncü bölgedeydik. 2012 Haziran’da bu bölgeleri 6 ya çıkarttılar. En gelişmişleri 1’inci; en az gelişmişleri 6’ncı bölgeye attılar. Biz sadece kendi içimizde 2011’den 2017’ye kadar kişi başına 1515 dolar gelir kaybına uğradık. Şu anda biz 5’inci bölgenin gelirinin altındayız” ifadelerine yer verdi.

“Hatay Halkı Dik Duruşuyla Her Şeyin En İyisini Hak Ediyor”

Başkan Savaş, 5’inci teşvik bölgesine alınmanın kenti kalkındırma noktasındaki önemine değinerek, “Hatay mevcut hükümete 5 vekil 11 tane de belediye vermiş. 50 tane de meclis üyesi vermiş. Meclis üyelerimizin 35 tanesi muhalefetten 50 tanesi iktidardan. Yani Hatay halkının cezalandırılmasını gerektirecek bir durum yok. Bunu hiç hak etmiyoruz. Bu kadar ekonomik sıkıntıya ve içerden dışarıdan kışkırtmalara rağmen Hatay halkı hep dimdik ayakta durmuştur. Biz bu duruşumuzla her şeyin en iyisini hak ediyoruz. 5’inci teşvik bölgesine çıkarsa yılda 10 milyar yatırım gelecek. Bu kampanyamızın sebebi çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini güvence altına almaktır. 5’inci teşvik bölgesine alınırsak her eve giren gelir %20 artacak” vurgusu yaptı.

Toplantıda söz alan Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir,  “Böyle bir nüfusa sahip olarak teşvikten mahrum edilmek kabul edilebilecek bir şey değildir. Biz ana muhalefet partisinin belediye başkanları olarak bu kampanyayı destekliyoruz ama iktidar partisi temsilcilerinin de kampanyaya destek vermesi gerekiyor. Kampanya şu an itibariyle oldukça başarılı ilerliyor. Kampanyanın başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız” açıklamasında bulundu.

Yorum Gönder