Başkan Savaş; Hatay Hizmete Aç Bırakılmış!

29 Aralık 2016 Perşembe 18:36
Bu haber 1288 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun'da Gazetecilerle buluştu. İGC Basın Merkezinde düzenlenen kahvaltı da basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Savaş gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Başkan Savaş; Hatay Hizmete Aç Bırakılmış!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, İskenderun'da Gazetecilerle buluştu. İGC Basın Merkezinde düzenlenen kahvaltı da basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Savaş gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun Pac Meydanı’na yapmayı planladıkları köprülü kavşak için bir miktar finans eksikleri olduğunu, muhtemelen 2017 yılının bahar aylarında başlayacaklarını söyledi.

Başkan Savaş; ‘Türkmen Beyi Heykelinden Neden Rahatsız Oldunuz!’

Başkan Savaş, geçtiğimiz günlerde Dörtyol da diktikleri Türkmen beyi heykeliyle ilgili çıkan sorunu anlatarak, şunları söyledi: “Dörtyol da Belediye Başkan’ımızla birlikte bir Türkmen beyi Heykeli diktik. Heykelin üç unsuru var. Türkmen beyi, at ve Türk Bayrağı. Ertesi Sabah bize Karayollarından ‘Bu heykeli acilen kaldırın’ diye bir yazı geldi. Biz bunu Rusya’dan ya da İsrail’den getirip dikmedik. Türkmen şehrine Türkmen Beyinin heykelini koyduk. Karayolları bunun hangi unsurundan rahatsız olabilir? Gerekçesi de yok. Heykeli kaldırmadım. Yüreği yeten kaldırsın oradan. Neden rahatsız oldun… Atalarımız Anadolu’yu at üzerinde fethetti. Karayolları neden rahatsız oldu? Muhalefetten gelen yazılara bakmıyorlar bile. Devletin dili yazıdır. Başka Devlete gidecek halimiz yok. Bu hepimizin Devleti. Karayolları da hepimizin kurumu.”

Başkan Savaş; ‘Hatay Çok Sıkıntı Çekti’

HBB Başkanı Savaş, ‘Telafer’den gelenler ve barış umudu’ içerikli bir soruya da, “Sınırdaki savaşın bittiğini düşünmüyorum. İdlip tarafında, El Bab’da çatışmalar varmış. Belki bir 6 ay daha sürer. Ama bitmesini istiyorum. Çocuklarımızın adını Barış, Sevgi koyuyoruz. Ama buna ulaşamıyoruz. Barışı özlüyoruz gerçekten. 6 yıldır Hatay çok sıkıntı çekti. Bunun bitmesi lazım artık.” cevabını verdi.

Başkan Savaş; ‘Ankara’dan Elimiz Hep Boş Dönüyoruz’

Büyükşehir Belediyesi’nin çok yoğun bir çalışma içinde olduğunu, Hatay’ın her köşesinin hizmete ihtiyaç duyduğunu da belirten Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz şu anda 10 ilçede altyapı çalışması yapıyoruz. Tüm ilçelerimizin sıkıntıları var ve hizmet bekliyorlar. Örneğin, en batımızdaki Erzin’de 5 ayrı çalışmamız var. Kanalizasyonunu bitirdik. İçme suyuna başladık. Köprüsünü yaptık. Arıtma tesisi yüzde 75 de. Yolları söylemiyorum. En batıdaki ilçemizin bile hizmete ihtiyacı var. Bunlar bugüne kalmamalıydı. Biz kış şartlarında dahi 30 Büyükşehir içinde en tempolu çalışanız. Yeter mi, yetmez. Daha çok yapmak istiyoruz.

Ne zaman Ankara’ya gitsek elimiz boş dönüyoruz. Sadece 83 yazı yazdım 3 yılda. 2 yazı geldi, gerisi hala Başbakanlıkta duruyor. Biz bu şartlarda çalışıyoruz.  Arsuz’a yapılan 5 köprünün 4’ünü biz yaptık. Bunun maliyeti 10 milyon TL. Biz Hatay da 3 yılda 13 köprü yaptık.

Bizim altyapıya çok ihtiyacımız var. Geçen yıl 750 km. bu yıl bin 300 km. asfalt yaptık. Bunun 400 km. si beton asfalt. Birçok yayla ve köy yolunu da bitirdik. Hatay’ımızın bizim çözebileceğimiz hangi sorunu varsa el atmaya gayret ediyoruz. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” dedi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, HBB Başkanı Lütfü Savaş'a bu güzel ziyaret ve bilgilendirmeler için tüm üyeler adına teşekkür etti.

Başkan Savaş da, İskenderunlu Gazetecilere çalışmalarında başarılar diledi.

Yorum Gönder