Başkan Savaş: Hatay Sevdamız Bitmeyecek!

22 Temmuz 2016 Cuma 17:34
Bu haber 1205 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın Ana-vatana katılışının 77’nci yılı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Savaş: Hatay Sevdamız Bitmeyecek!
Hatay, Sancaktan Devlete, Devletten Millete Giden Yolun Öyküsüdür

Yayımladığı mesajında Hatay’ın sancaktan devlete devletten millete giden bir yolun öyküsü olduğunu belirten Başkan Savaş, “Hatay, inancın, birlikte hareket etmenin, kararlılığın ve cesaretin vücut bulduğu koca bir çınardır. Bu çınarın dallarında Mehmet Çavuş’un ilk kurşunu, Kara Hasan Paşa’nın gözü karalığı, Ayşe Fitnat’ın da sessiz feryadı vardır. Bu topraklarda yanan bağımsızlık ateşi, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık geleceğinin müjdeleyicisi olmuştur.

Hatay Halkı Anavatandan Umudunu Hiçbir Zaman Yitirmedi

Hatay, milli mücadele yıllarında verilen onurlu bağımsızlık mücadelesinin en somut örneğidir. Hatay; Dörtyol’uyla, Antakya’sıyla, Reyhanlı’sıyla yaşanan tüm acılara ve olumsuzluklara rağmen bağımsızlık fikrinden geri düşmemiş, kendini Türkiye Cumhuriyeti’nden hiçbir zaman ayrı düşünmemiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 7 Ocak 1937’de, “Gerekirse mebusluktan istifa eder, sivil çarpışırım. Bu hareketim karşısında hükümet haklı olarak beni ve bana katılan mücahitleri asi ilan edebilir” dediği kırk asırlık Türk yurdu, düşman elinde esir kalamazdı. Bu sebepten ötürü Hatay halkı anavatandan umudunu hiçbir zaman yitirmedi. Hataylılar, Gazi Mustafa Kemal’e güvendi, çünkü Hatay Gazi Mustafa Kemal’in şahsi meselesiydi. Hatay halkı ait olduğu anavatana katılacağı günü sabırsızlıkla bekledi.

Hatay, adım adım gerçekleşen bir hayalin son ve kırılmaz halkasıdır. Hatay, sancaktan devlete, devletten millete giden yolda elde edilen zaferlerin öyküsüdür. Bu öyküyü yazan Hatay halkı, 19 Aralık 1918’de atılan ilk kurşundan 23 Temmuz 1939’a kadar millet olmayı devlet olmaya tercih eden mütevazı ve gururlu bir halktır. Ne mutlu bize ki böyle bir halkın içinden geldik. Biz böyle kahraman ecdada ve böylesine kıymetli topraklara sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Bu topraklarda yaşamanın ve hizmet vermenin onurunu her zaman yaşayacağız. İçimizdeki Hatay sevdası hiçbir zaman sona ermeyecektir.

23 Temmuz Hataylıların Doğum Günüdür

23 Temmuz, inancın, birlikte hareket etmenin, kararlılığın ve cesaretin sarsılmaz gücüdür. 23 Temmuz, azın çok olduğu, hasretin mutluluğa döndüğü, değeri hiçbir para birimiyle ölçülemeyecek kadar değerli bir gündür. 23 Temmuz, Hataylıların doğum günüdür. Doğum günümüz kutlu olsun.

İşte bu düşüncelerle, Hatay’ın anavatana katılış sürecinde canını dişine takarak mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Hatay davası için gözünü kırpmadan mücadele eden Tayfur Sökmen’i, Abdurrahman Melek’i ve isimsiz tüm kahramanları rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder