Başkan Savaş Hatay’ın Geleceğinden Umutlu

29 Ağustos 2019 Perşembe 12:09
Bu haber 500 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 28 Ağustos Çarşamba günü TGRT Haber’in canlı yayın konuğu olarak gündemi değerlendirdi.

Başkan Savaş Hatay'ın Geleceğinden Umutlu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 28 Ağustos Çarşamba günü TGRT Haber’in canlı yayın konuğu olarak gündemi değerlendirdi.

Hatay’da yaşayan Suriyeliler hakkında görüşlerini bildiren Başkan Savaş, Suriye’nin toprak bütünlüğünün sağlanması için 8 buçuk yıldır düşüncelerini paylaştığını belirtti. Kentteki Suriyelilerin sayısının 500 bin civarında olduğunu da sözlerine ekleyen Lütfü Savaş, ‘Suriye’nin toprak bütünlüğü demek Hatay’ın ve Türkiye’nin mutluluğu ve rahatı demektir. 500 bin civarında Suriyeli şehrimizde yaşıyor. Bundan kaynaklı sosyal ve ekonomik bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ensar-muhacir kavramına inanıyoruz ancak aramızda 35-40 yıllık entelektüel bir fark var ve bu farkın kısa sürede kapanması mümkün değil’ dedi.

Lütfü Savaş, şehrin UNESCO tarafından Öğrenen Şehriler Ağı’na katılması ve gastronomi kenti seçilmesine dair fikirlerini de paylaştı. Hatay’ın 13 medeniyete ev sahipliği yaptığını ve bu medeniyetlerin getirdiği zenginlikleri paylaştığını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, ‘Gastronomi kenti seçilmemizden sonra Öğrenen Şehirler Ağı’na katılarak ikinci kez ödüllendirildik. Hem Gaziantep’in hem de bizim gastronomi şehri seçilmesi mutluluk verici’ ifadelerini kullandı.

İSKENDERUN’UN SERBEST BÖLGE İLAN EDİLMESİ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ’

Son günlerde sıklıkla dile getirdiği İskenderun’un serbest bölge olması gerektiği hakkındaki düşüncelerini de açıklayan Başkan Savaş, “İskenderun’u lojistik merkez olarak kullanmak istiyoruz. 1956 yılındaki Bakanlar Kurulu’nda bununla ilgili alınmış bir karar var. Ancak maalesef hayata geçmemiş. Mersin ve Antalya bu nimetten faydalanırken Orta Doğu’ya en yakın kent olan Hatay bu kapsamın dışında kalmış. Orta Doğu’daki merkezlere çok yakın mesafedeyiz. Hatay’daki 11 milletvekilimize, belediye başkanlarımıza, STK temsilcilerimize kısaca herkese sesleniyorum. Bu konu hakkında birlikte hareket ederek şehrimizin geleceğine, kalkınmasına katkı sunmalıyız. Hatay’ı teknoloji üssü, lojistik merkez yapalım” diyerek bunların yapılması halinde kentteki işsizliğin azalacağını ifade etti.

AMANOS TÜNELİ PROJESİNİN HATAY’A NE KAZANDIRACAĞI KONUŞULDU

Amanos Tüneli projesinin önemine de vurgu yapan Başkan Savaş, ‘Amanos dağlarının arka tarafında 63 bin dönümlük çok verimli alanımız var. Bu alanda entegre sanayi tesisi ve lojistik üs kurabiliriz. Bunu da Amanol Tüneli ile de İskenderun Limanı’na bağlayabiliriz. Bunun için de tüm dinamiklerimizle Hatay’ın serbest bölge ilan edilmesi için çaba harcamalıyız’ dedi.

10. ABA GÜREŞİ DÜNYA ŞAMPİYONASI 1 EYLÜL’DE ANTAKYA’DA

Programın son bölümünde 1 Eylül’de Antakya’da yapılacak 10. Aba Güreşi Dünya şampiyonası hakkında da düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Aba güreşi artık dünya sporu. Moğolistan’dan Norveç’e kadar tanınırlığı var ve dünyanın dört bir yanından sporcuların katılımıyla şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. Bu sene de renkli görüntülerin yaşanacağına inanıyorum. Herkesi bu güzel şampiyonaya davet ediyorum” dedi.

Yorum Gönder