Başkan Savaş Hatayspor’un Başarısını Değerlendirdi

28 Mayıs 2019 Salı 14:33
Bu haber 592 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında Can Çapar’ın sunduğu Gündeme Dair adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Başkan Savaş Hatayspor'un Başarısını Değerlendirdi
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında Can Çapar’ın sunduğu Gündeme Dair adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

Hatayspor’un başarılarından kıvanç duyduğunu söyleyerek sözlerine başlayan Başkan Savaş, “Hatay ve Hatayspor adına gelmiş olduğumuz noktadan çok mutluyum. Bu gelişmeyi insanlarla paylaşsanız size rüya görüyorsunuz derlerdi. Şu anda Hatay’da futbolla ve sporla ilgilenen herkes, Hatayspor’un Süper Lig’e çıkmasını bekliyor. Türkiye’de sporla ilgilenen insanlar Hatayspor’u oynadığı oyundan dolayı kutluyor. Bu başarının mimarı hepimiziz. İnanmış olan herkesin bu başarıda payı var. Biz sadece önderlik yapıyoruz. Şu an her Hataylı gibi onurlu ve mutluyum. Biz bu günleri bekliyorduk. Kolay olmayacağını biliyorduk. Ama başardık. Maçta oyunu isimler değil takım olmayı başarabilenler oynuyor. Son maçımızı biz hak etmiştik. Perşembe günü herkesi final maçı için Başakşehir Stadı’na bekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Hatayspor’un çok zor zamanlardan şimdiki konumuna geldiğini ifade eden Başkan Savaş, “10 yıldır Hatayspor’a destek veriyoruz. Eskiden takımımızın çok borcu vardı. Tesisin fiziki durumu çok kötüydü. Arkadaşlarımız gelip takıma destek vermemizi istedi. Takımımıza sahip çıkmaya başladık. Tesislerimizi revize ettik. Çim saha yaptık. Biz bu şekilde geçen sene kenetlendik ve şampiyon olduk. Ben orada bir konuşma yaptım ve yukarıları hedeflediğimizi söyledim” dedi.

Sunucu Can Çapar’ın takımdaki birlikteliği nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna yanıt veren Başkan Savaş, “Daha güzel tesislere ihtiyacımız var. Sponsor bulup bir yer almayı planlıyoruz. Hem birçok kulübün faydalanmasını sağlayabileceğimiz hem de kamp alanı olarak kullanabileceğimiz güzel bir yeri almayı planlıyoruz. Takımımızın şu an geçmişten gelen bir borcu yok. Hem futbol federasyonundan hem de yayıncı kuruluşlardan ve Spor Toto’dan paramız her ay düzenli yatıyor. Aynı zamanda bir kampanya başlattık. Sayın Valimiz de sağ olsun destek veriyor. O da iş insanlarıyla irtibat kurdu. Kimi arasak destek konusunda bizi geri çevirmedi. Herkes karınca kararınca destek verdi. 2 milyon civarında para toplandı. Ama kampanyamız devam edecek. Bizim döviz hesaplarımız da var. Yurt dışından takımımıza destek vermeyen dostlarımızın da desteğini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Başkan Savaş, “Şu anda iki futbolcumuz hariç hepsiyle anlaştık. O iki futbolcumuz ile de anlaşmak istiyoruz. Amacımız bir üst lige çıkarken takımı bütünüyle muhafaza etmek. İnşallah gençlerimizle anlaşırız. Onlar takımı seviyor. Çünkü onlar burada parladılar ve isim yaptılar. Hatay’da entrika yoktur. Bu huzurla takım ruhu oluşuyor. Başarı da bu şekilde güvenli bir şekilde oluyor” dedi.

Hatayspor’un başarısı hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, “Rakibimiz kâğıt üstünde favori olabilirler ama sahada biz favoriyiz. Bu konuyu inanarak söylüyorum. Ben inanmadığım şeyi söylemem. Az gol yiyip çok gol atabiliyoruz. Adana Demirspor’a son dakika yediğimiz goller olmasaydı Süper Lig’e direkt çıkmıştık. Ama kaderin cilvesi bize play off oynattı. Bence finalde de maçı alacağız. Arkadaşlarım inanmışlar, kenetlenmişler ve gözleri parlıyor. Şimdi İstanbul’da ev sahibi değiliz ama maçı kanacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Maçın Vodafone Arena’dan alınarak Başakşehir Stadı’na alınması hakkında düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Vodafone Arena’da milli maç olduğu için bizim maçımızı Başakşehir Stadı’na verdiler. Stadın 17 bin küsur seyirci kapasitesi var.  Bunun 7 bin 500 yakın kişisi bize ait olacak. Seyircimiz rahat bir şekilde stada sığacaktır. Keşke daha büyük ve daha yakın bir yerde olsaydı. Ama federasyon bu şekilde açıkladı. Federasyon ne diyorsa onu yapmaktayız” dedi.

Maç öncesinde biletlerin tükenmeden alınması için hızlı hareket edilmesi gerektiğini belirten Başkan Savaş, Adana Demirspor maçında biletlerin iki saat içerisinde tükendiğini ifade etti.

Başkan Savaş, “Bu takım hepimizin, Hatay’ın takımı. Geçmişte bu takım Antakyaspor olarak tanımlanıyordu. Yöneticiler de genellikle Antakyalıydı. Biz yönetime Samandağ’dan Dörtyol’a kadar her ilçemizden yönetici aldık. Ayrıca Hatayspor’un ana renkleri bordo beyazdı. Biz ona turuncu ekledik. Takımımız zaman zaman turuncu renkli formayla da sahaya çıkıyorlar. Turuncu renk de Samandağ’ından Erzin’e, İskenderun’dan Dörtyol’a kadar takımların çoğunda turuncu renk var. Hatayspor Hatay’ın lokomotifi olsun. Piramit gibi yükselelim” dedi.

Devam eden destek kampanyası ile ilgili de düşüncelerini paylaşan Lütfü Savaş, “Ben gücü nispetinde destekte bulunan herkese teşekkür herkes ediyorum. Bugüne kadar yalnızdık ama artık yalnız değiliz. Hatay’ın Hatayspor’u kucaklaması lazım. Toplanan yardım paraları Hatayspor’un Süper Lige çıkmasına destek olacak ve her hafta birçok televizyon kanalı ile gazetede Hatay’ımızın reklamı yapılacak. Hem ticaretimize hem de turizmimize katkı sağlayacak. Bu desteğin devam etmesini ve sonucunda Hatayspor’umuzun şampiyon olmasını temenni ediyorum” dedi

Final maçının İstanbul’da oynanacak olmasına tepki göstererek protesto edilmesini savunan bir seyirciye yanıt veren Başkan Savaş, “İşin özünde haklıyız ama sonuç itibari ile bir federasyon var ve bir karar vermiş, İstanbul’u ilan etmiş. İ İtirazlar dışınca çok protesto yapma şansımız yok.  Hatayspor 52 yıl sonra ilk defa Süper Lig’e göz kırpıyor. Protesto edersek 3 gün sonra unutulur ama biz o maça çıkıp kazanırsak insanlar yıllarca o maçı konuşur. Gaziantep yönetimi de biz de saha değişimi talebinde bulunmaya devam ediyoruz. Biz şu an rakip olabiliriz ama Gaziantep yönetimi ile dostuz. Adana Demirspor müsabakasının ardından rakip takımın taraftarları güvenlik güçlerine sandalye fırlatmışlar. Bu olaylardan dolayı güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ama bizim seyircimizde böyle bir şey yaşanmadı. Herkes fair-play çerçevesinde maçı takip etti ve tur atladıktan sonra sevinmesini bildi” açıklamalarında bulundu.

İstanbul’da yaşayan Hataylı hemşehrilerine canlı yayından mesaj gönderen Başkan Savaş, “Hepsini maça bekliyoruz ama misafir edecek yerimiz olmayabilir. Orayı bir karnaval havasına çevirmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yapımına devam edilen yeni stadyum hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “ İlk maçımızı Juventus ile oynamayı isteriz. Şu anda bir sürpriz hazırlıyoruz ve eğer gerçekleşirse onu kamuoyu ile paylaşırız. Juventus’un futbol akademisini burada da açmak ve Juventus’un kardeş takımı olmak içim bir çalışmamız var. Eğer bu gerçekleşirse Hatay hiç görmediği kadar önemli futbolcuları burada ağırlayacak ve ilk maçımızı yeni statta Juventus ile dostluk maçı çerçevesinde yapmak istiyoruz. Stadın tavanı, koltukları ve zemini eksik. Koltuklar ve tavan yapılır ama zemin en az 6 ay sürer. Bu yüzden bir an önce ihalesinin yapılması lazım. Eğer yapılırsa bir devre dışarda bir devre de kendi sahamızda oynama şansına erişebiliriz. Sayın Valimiz ile geçtiğimiz günlerde görüştüm, spor bakanımız ile görüşmüş. Spor bakanımızdan bitirileceğinin sözünü almış”  dedi.

Hatayspor ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmaya devam eden Başkan Savaş, “Bizim en büyük artımız doğruda sebat ettik. Günceli oynamadık, günübirlik adam değişikliğinden uzak durduk. Futbolcularımıza ve teknik ekibimize güvendik.  Şu anda herkes İlhan Palut ve arkadaşlarını konuşuyor. Demek ki siz bir doğruda ısrar ederseniz ve günübirlik hevesten uzak durursanız, çok iyi bir teknik ekip ve teknik direktörü Türk futboluna armağan edersiniz. İlhan Palut bizim çocuğumuz biz de ona sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz. Bizim aramızda maddi değil manevi bir bağ vardır. İnşallah onu Süper Lig’de de Hatayspor’un başında görmek istiyoruz. Hatayspor’un evladı olarak bir marka olmasını istiyoruz. Antrenörlük kariyerinde de gelişmesini destekliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Lütfü Savaş programın son bölümünde, “Bu şehrin idealleri, şehrin menfaatleri doğrultusunda gerçekleşmek zorunda. Şehrin menfaatleri de birlik ve bütünlükten geçer. Benim yapmak istediğim, şehrin idealleri ne ise onu gerçekleştirmektir. Hatay halkı mutlu olduğu sürece gücümüz devam edecek. Amacımız sevindiğimiz noktaları ve süreyi arttırmak. Hataylı hemşehrilerim takımlarıyla gurur duysunlar.  Takımımıza destek vermeye ve dua etmeye devam ettikleri sürece başarılar artacaktır. Futbolcularımız da bugüne kadar inandılar ve başarı elde ettiler. Perşembe gecesi de inançları doğrultusunda başarıyı elde edecekler. Türk spor tarihine ve Hatayspor tarihine isimlerini altın harflerle yazdıracaklar. Biz takımımızı seviyoruz ve başaracaklarına inanıyoruz” dedi.

Başkan Savaş sözlerinin sonunda ise, tüm futbolseverlerin Hatayspor- Gazişehir Gaziantep karşılaşması boyunca destek vermelerini ve dua etmelerini söyleyerek yaklaşan Ramazan Bayramı’nı çifte bayram olarak yaşamak istediğini sözlerine ekledi.

Yorum Gönder