Başkan Savaş İtfaiye Haftası’nı Kutladı

28 Eylül 2022 Çarşamba 12:46
Bu haber 293 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye erlerini ziyaret etti.

Başkan Savaş İtfaiye Haftası'nı Kutladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası dolayısıyla itfaiye erlerini ziyaret etti.

Antakya İtfaiye İstasyonu’nda itfaiye erleri ile bir araya gelen Savaş,  gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi alarak yapılan müdahaleler ile ilgili hazırlanan sergiyi gezdi.

HBB İtfaiye Daire Başkanı Özer Gövce ziyarette, yeni hayata geçirilen 112 Çağrı Merkezi ile itfaiye entegrasyonunun tanıtımını yaptı.

Müdahaleler ve faaliyetler hakkında Savaş’a bilgi veren HBB yetkilileri, GIZ QUDRA 2 gönüllü itfaiyecilik 3. dönem kapsamında 10 yeni köyün yıl sonuna kadar ekipman ve eğitimlerini tamamlamış halde hazır olacağını bildirdi. Yetkililer, Birleşmiş Milletler Kalkınma Ajansı(UNDP) ile HBB İtfaiye Merkezi (HABİTEM) projesinin de son aşamasında olduğunu söyledi.

Yetkililer, 112’ye iletilen vakaların telli ve telsiz iletişime ihtiyaç duyulmadan doğrudan itfaiye istasyonlarına ve Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezine (AKOM)düşeceğini ve bu sayede takip, sürat ve koordinasyonun çok daha hızlı yapılacağını aktardı.

Ayrıca ziyarette sahillerde can kurtarma ve su altı ve su üstü arama kurtarma faaliyetleri hakkında da Başkan Savaş’a bilgi verildi.

İtfaiye personelinin vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için gece gündüz demeden görev başında olduklarını söyleyen Lütfü Savaş, “Özellikle yazın çok meşakkatli ve zor şartlarda çok önemli olaylara, yangınlara, trafikte sıkışmış veya kaza yapmış insanlara yardım ediyorsunuz. İtfaiye ekiplerimiz gece gündüz demeden insanlarımızın hayatlarını ve aynı zamanda tabiattaki güzellikleri korumaya çalışıyorlar. Sizler şehirlerin ve ormanların güvencesisiniz. Hepinizin kazasız ve huzurlu günler geçirmenizi diliyorum” diyerek itfaiye personelinin İtfaiye Haftası’nı kutladı.

Lütfü Savaş, itfaiye istasyonunu ziyarete gelen anaokulu öğrencilerine itfaiye ile ilgili boyama kitabı hediye etti.












Yorum Gönder