Başkan Savaş Kırıkhan’da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

02 Mayıs 2023 Salı 15:07
Bu haber 243 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Kırıkhan’ın ilçe merkezi ve mahallelerinde hemşerileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Savaş Kırıkhan'da Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Kırıkhan’ın ilçe merkezi ve mahallelerinde hemşerileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve deprem sonrası yapılan çalışmaları anlattı.

İlk olarak Kırıkhan Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Durgun’un organize ettiği toplantıda Kırıkhan’daki muhtarlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Başkan Savaş, belediyede çalışmalarını, deprem sonrası aktif olarak görev yapan belediye çalışanlarının sayısında düşüş yaşadıklarını, yardım çalışmalarını,  barınma sorununu çözen ya da ailesini güvenli bir yere yerleştirdikten sonra geri dönebilen personelle sürdürebildiklerini anlattı.  

Depremin ekonomik anlamda devleti olduğu gibi kendilerini de etkilediğinin altını çizen Lütfü Savaş, vergi ödemesi yapılamadığı için gelirlerinin düştüğünün ama yine de temiz içme suyu gibi acil ihtiyaçları altyapısı uygun olan mahallelerde kısa vadede çözdüklerini belirtti.

Hatay’ın genelindeki çalışmalarla Antakya merkezindeki tarihi dokudaki yapıların iyileştirme planlamalarını ayrı olarak ele aldıklarını söyleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş sözlerini şöyle sürdürdü: Antakya’nın merkezindeki tarihi dokuyu oluşturan yapıların yeniden ayağa kalkması turizm açısından çok önemli. Bu bütün Hatay’a gelir demek. Ama Antakya’yı yeniden ayağa kaldırma çalışmalarında ilgili bakanlıklar bizi görmeden geliyor, bizim fikirlerimizi önerilerimizi ısrarla almak istemiyor. Projenin liderliğini İstanbul merkezli bir mimarlık ofisine vermişler. Hatay’ı yeniden ayağa kaldırma projesini İstanbul’dan yürütemezsin. Burayı en iyi biz tanıyoruz ve biliyoruz. Hatay’ın dokusu çok özeldir. Hatay’ın dokusunu bilmeyen Hatay’a dokunmasın. Şehrimizden hiçbir kurumu,  üniversiteleri, konularında uzman insanlarımızla görüşmüyorlar bile. Büyükşehir Belediyesini oluşumlarının içine dâhil etmediler. 13 medeniyet, 27 kültür yaşamış burada. Bunları bilmeden, tanımadan, bu şehirde nefes alıp yaşamadan Hatay’ı yeniden ayağa kaldıramazsınız. Devlet bir bütündür. Hangi partiye oy verirsen ver, Hatay için birlikte hareket etmeliyiz. Belediye de, Bakanlık da devletin kurumlardır. Kendileri gibi düşünmeyenleri yok sayamazlar. 2013'ten itibaren bizi görmezden geliyorlar.

Muhtarlarla yapılan toplantı sonrasında mahalle ziyaretlerini sürdüren Başkan Savaş, Fatih Mahallesinde depremi yoğun hisseden vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra Yalangoz, Yenimahalle ve Camızkışlası mahallelerinde Millet ittifakının Hatay Milletvekili Adayı Necmettin Çalışkan ile birlikte çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, “ Çiftçimiz artık girdi maliyetlerini saymayı bırakmış, tek kalem elektrik faturasını dahi ödemekte zorlanıyor, mazot alamıyor. Depremin ardından insanlarımızın geleceğe dair onlarca, yüzlerce sorusu var. 14 Mayıs’tan sonraki Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı yönetiminde, milletimiz tüm sorulara hızla muhatap bulacak. Yeniden toparlanma sürecinde her şey açık, şeffaf olacak.” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder