Başkan Savaş Koltuğunu Devretti

23 Nisan 2019 Salı 16:56
Bu haber 650 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın geleneği doğrultusunda makam koltuğunu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Meryem Çolak’a devretti.

Başkan Savaş Koltuğunu Devretti

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın geleneği doğrultusunda makam koltuğunu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi Meryem Çolak’a devretti.

Başkan Savaş, Çolak’ın ilk talimatının ne olacağı sorusuna, “Okulların fiziki ihtiyaçlarının giderilmesini, okullara her yıl düzenli kitap bağışı yapılmasını, ihtiyaç sahipleri için aşevi kurulmasını ve sokak hayvanlarına yiyecek ve su aparatları konmasını istiyorum” şeklindeki yanıtına, ‘Onları ben zaten yapıyorum. Sen başka şeyler iste” diyerek esprili bir dille talepleri artırmasını istedi. 

Daire müdürlerinin tamamının katıldığı devir töreninde, bütün dünya çocuklarının bayramını kutlayan Başkan Savaş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Geleceğimizin umut ışığı çocuklarımızın bayramını kutluyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.

Başkan Savaş, daire başkanlarını tanıttıktan sonra, sözü, Başkan Çolak’a bıraktı.

İlk talimat kendi okulunu Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çiçeği burnunda Belediye Başkanı Meryem Çolak da kendisine bu fırsatı veren Başkan Savaş’a teşekkür ederek, “23 Nisan, demokrasinin kalbi ve milli iradenin temsil makamı Gazi Meclisi’mizin açılışının 99. yıl dönümü tarihidir.  Bu tarih milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda kendi iradesi ile başlattığı en önemli adımdır. Bu günü bizlere bayram olarak hediye eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Bugünün çocukları, geleceğin temsilcileri olarak taşıdığımız sorumluluğun farkındayız. Barış ve mutluluk her çocuğun hakkıdır. Bu bayram bütün çocuklara barış, huzur ve mutluluk getirsin” dedi.

Çocukların evlerinden çok, okulda zaman geçirdiklerini söyleyen Çolak, ilk olarak kendi okulu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nun fiziki şartlarının iyileştirilmesi talimatı verdi.

Asi nehrinde tekne turu yapılması talimatı da veren Başkan Çolak’a, Asi Nehri’ndeki çalışmaları anlatan Başkan Lütfü Savaş, yazın Çolak ile birlikte öğrencileri tekne turu sözü verdi.

Yorum Gönder